Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’
12-07-2020
BORNSE DOORZETTER NA BIJNA 11 UUR ZWEMMEN, FIETSEN EN LOPEN TROTS OVER DE FINISH

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij 3,8 kilometer om vervolgens op de racefiets te springen, 180 kilometer door het Twentse land te trappen en als apotheose nog eens de marathon van ruim 42 kilometer te lopen. Om iets over half zes viel hij in de Bornsche Maten zijn trouwste supporter en vriendin Lisette ‘helemaal stuk’ in de armen. Jos Kamp, in het dagelijkse leven operational director bij Dutch Shape, was geslaagd in zijn missie. Wéér had hij een grens verlegd. “Maar dít nooit weer”, bracht hij buiten adem uit.

 

Geen Friesland, dan maar Twente

Ruim een half jaar geleden nam hij de beslissing om deel te nemen aan een triatlon in Friesland. Hij trainde en trainde. “Vaak wel zes dagen per week”, aldus zijn vriendin. Maar zoals overal gooide corona ook hier roet in het eten. De triatlon werd afgelast. Jos liet zich echter niet op de kop zitten en wilde alle inmiddels gemaakte trainingsuren toch te gelde maken. “Dan loop ik hem zelf wel, maar dan hier in de buurt”, zo riep hij strijdlustig. En dus stippelde hij samen met vrienden een route uit om zijn huzarenstukje te kunnen uithalen.

 

Buurtfeestje

Vandaag was het zover. Gesteund door een grote vriendenschare die hem op tal van plekken in Twente moreel ondersteunde en langs de kant van de weg schreeuwde wat ze schreeuwde kon, liep hij aan het eind van de middag weer vol trots zijn eigen straat in, waar bij de voordeur de finishstreep was getrokken. Buurtbewoners en supporters verzamelden zich kort daarvoor om de held van de dag een warme binnenkomst te bereiden. Ze sleepten statafels en drank aan, plaatsten ballonnen en zorgden voor toepasselijke muziek. “Eindelijk weer een feestje”, aldus een van de buurtbewoners met een glimlach.

 

De Tukkerman, zoals hij zichzelf noemde met een knipoog naar de legendarische Ironman, liet het allemaal maar even over zich heenkomen. “Het ging hartstikke goed, maar die laatste 10 kilometer joh. Dit doe ik nooit weer. Zeker weten!” Vanavond wordt in de Snoek de overwinning gevierd. “Eerst douchen en een hapje eten en dan lekker een biertje”, aldus de held onder een klaterend applaus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Soccer Camp laat voetballertjes stralen

Op de tweede dag van het jaarlijkse Heracles Soccer Camp lijken de weersomstandigheden...
13-08-2020

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020