Max Verstappentjes racen bij t Wooldrik
30-07-2020
NIEUWE ZOMERACTIVITEIT BORNE SPORT SMAAKT NAAR MEER

Max Verstappentjes racen bij t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode voor de jeugd in onze gemeente organiseert. Een nieuw onderdeel, geënt op het overbekende videogamespel. De race- en hindernisbaan zijn voor deze gelegenheid aangelegd op het sportveldje naast de beachvelden bij ’t Wooldrik. Vanuit Wierden zijn zes trikers gecharterd en binnen het parcours maken 17 jongens en meiden uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen zich op om zich voor even een Max Verstappen te kunnen wanen.

 

Volgend jaar een Olympisch dorp?

De sportcoaches Patrick Bakhuis en Annefleur Dangremond leiden de happening op deze donderdagochtend. “Het is nieuw, het is leuk en een keer wat anders dan het zomerkamp dat we jaarlijks in de vakantie op poten zetten”, aldus Patrick. “Het aantal deelnemers aan de verschillende onderdelen varieert. Een enkele activiteit is weliswaar gecanceld omdat er gewoon te weinig deelname was, maar in het grote geheel zijn we niet ontevreden. Ruim 170 kinderen hebben zich ergens voor ingeschreven. Als we in het najaar besluiten om dit volgend jaar te herhalen, pakken we het nog grootser aan. Bijvoorbeeld met een Olympisch dorp om zo de verbinding te zoeken met de Spelen die dan hopelijk wel in Tokio plaatsvinden.”

 

De jonge coureurs maken zich er nog niet druk over. Zij concentreren zich vooral op de beheersbaarheid van hun triker. En dat valt in de praktijk nog niet zo mee. Ze sturen door hun lichaamsgewicht te verplaatsen en dat moet je nu eenmaal eerst onder de knie zien te krijgen. Niet verwonderlijk dus dat de palen om te kunnen slalommen met enige regelmaat worden geraakt of dat een van de achterwielen net niet óp maar lángs de hellingbaan belandt. Na een uurtje exerceren hebben ze het aardig onder de knie en kan er een voorzichtige race worden gestart.

 

Chaos in de eerste bocht

De zes trikers worden aan de startstreep opgesteld en de eerste coureurtjes mogen plaatsnemen. De strakke koppies zeggen genoeg. Als het startsein valt, trappen ze met alles wat ze in zich hebben op de pedalen om als eerste de bocht te kunnen nemen. Maar ja, dat willen ze alle zes, dus de chaos lijkt compleet. Snel ingrijpen van de coaches brengt eenieder weer in koers, een enkel traantje wordt op de koop toe genomen. Drie ronden verder komt de eerste winnaar glunderend over de finish. Geen lauwerkrans, geen champagne, maar toch… “Dit was gaaf!”, aldus de winnaar.

 

Over een week, op donderdagmorgen 6 augustus, wordt het zomerprogramma afgesloten met een springfestijn voor de jeugd van 2 tot 12 jaar. (AJ/BM)

 

Mariokart race

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020