Max Verstappentjes racen bij t Wooldrik
30-07-2020
NIEUWE ZOMERACTIVITEIT BORNE SPORT SMAAKT NAAR MEER

Max Verstappentjes racen bij t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode voor de jeugd in onze gemeente organiseert. Een nieuw onderdeel, geënt op het overbekende videogamespel. De race- en hindernisbaan zijn voor deze gelegenheid aangelegd op het sportveldje naast de beachvelden bij ’t Wooldrik. Vanuit Wierden zijn zes trikers gecharterd en binnen het parcours maken 17 jongens en meiden uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen zich op om zich voor even een Max Verstappen te kunnen wanen.

 

Volgend jaar een Olympisch dorp?

De sportcoaches Patrick Bakhuis en Annefleur Dangremond leiden de happening op deze donderdagochtend. “Het is nieuw, het is leuk en een keer wat anders dan het zomerkamp dat we jaarlijks in de vakantie op poten zetten”, aldus Patrick. “Het aantal deelnemers aan de verschillende onderdelen varieert. Een enkele activiteit is weliswaar gecanceld omdat er gewoon te weinig deelname was, maar in het grote geheel zijn we niet ontevreden. Ruim 170 kinderen hebben zich ergens voor ingeschreven. Als we in het najaar besluiten om dit volgend jaar te herhalen, pakken we het nog grootser aan. Bijvoorbeeld met een Olympisch dorp om zo de verbinding te zoeken met de Spelen die dan hopelijk wel in Tokio plaatsvinden.”

 

De jonge coureurs maken zich er nog niet druk over. Zij concentreren zich vooral op de beheersbaarheid van hun triker. En dat valt in de praktijk nog niet zo mee. Ze sturen door hun lichaamsgewicht te verplaatsen en dat moet je nu eenmaal eerst onder de knie zien te krijgen. Niet verwonderlijk dus dat de palen om te kunnen slalommen met enige regelmaat worden geraakt of dat een van de achterwielen net niet óp maar lángs de hellingbaan belandt. Na een uurtje exerceren hebben ze het aardig onder de knie en kan er een voorzichtige race worden gestart.

 

Chaos in de eerste bocht

De zes trikers worden aan de startstreep opgesteld en de eerste coureurtjes mogen plaatsnemen. De strakke koppies zeggen genoeg. Als het startsein valt, trappen ze met alles wat ze in zich hebben op de pedalen om als eerste de bocht te kunnen nemen. Maar ja, dat willen ze alle zes, dus de chaos lijkt compleet. Snel ingrijpen van de coaches brengt eenieder weer in koers, een enkel traantje wordt op de koop toe genomen. Drie ronden verder komt de eerste winnaar glunderend over de finish. Geen lauwerkrans, geen champagne, maar toch… “Dit was gaaf!”, aldus de winnaar.

 

Over een week, op donderdagmorgen 6 augustus, wordt het zomerprogramma afgesloten met een springfestijn voor de jeugd van 2 tot 12 jaar. (AJ/BM)

 

Mariokart race

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina

Maak kennis met tennis voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021