Politie beŽindigt feestje voortijdig
03-08-2020
CORONAREGELS IN HET GEDRANG AAN DE KAMPERFOELIESTRAAT

Politie beŽindigt feestje voortijdig

Zaterdagmiddag was er een feest gaande aan de Kamperfoeliestraat waar zo’n honderd mensen op afkwamen. Na klachten van buurtbewoners kwam ook de politie een kijkje nemen en constateerde zij dat de coronaregels niet voldoende konden worden nageleefd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Twente hoefde er niet verbaliserend te worden opgetreden en bleek een waarschuwing voldoende om het feest voortijdig te doen beëindigen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 08 aug 2020
Of het nou Nederlanders, Belgen, SomaliŽrs of Eriteers zijn, in een huis of tuin met 60 tot 80 personen is gewoon te veel van het goed in deze tijd van COVID-19 ... en dient beperkt te worden tot max. 20, en het maakt ook niet uit of het nu een trouwerij, verlovingsfeest of verjaardag was! Laat een ieder zijn verstand gebruiken en redeneren dat dit gewoon NIET door de beugel kan. Op 3 augustus niet, vandaag niet, morgen ook niet ... misschien ergens in 2021 of zelfs later ... wie weet het mag het mij rustig zeggen.
bart — 06 aug 2020
Vroegtijdig beeindigd.. dat dacht ik niet als ik het zo lees.. =verbazend dat er zo lang gewacht is met bellen om er een einde aan te maken
Xxx — 06 aug 2020
Heel goed nog hoger boetses gaan uit delen meschien dat de mensen dan een keer wakker worden.mensen houden zich nergens meer aan. Stelletje idioten.
Goed heiligman — 05 aug 2020
Prijs schieten voor de Toezichthouders a 96 euro per overtreding . Vult het tekort weer aan .
Ten Heggeler — 04 aug 2020
ik wil even reageren op de Heer Kemna volgens mij heeft hij een ander feest gezien als wij als buren .
Het feest was niet alleen zaterdag en was ook geen trouwerij maar verlovingsfeest.
Het begon donderdagavond en ging door tot 02.00 uur met alle overlast.toen vrijdag de hele dag en avond tot diep in de nacht.en zeker waren er 60 personen aanwezig en toen als klap op de vuurpijl zaterdag toen was het niet te houden het lawaai en toen waren er zeker 80 personen en werden de coronaregels niet meer na geleeft.en ik weet niet wie hij in de buurt heeft gesproken maar iedereen die ik ken in de buurt hadden er oveast van en dit heeft niks met rassendiscriminatie te maken er wordt nooit door de buurt geklaagd maar we hebben er fcht wel last van
Michaela — 04 aug 2020
de meeste besmettingen volgens hoofd ic dhr. Gommers
https://twitter.com/i/status/1290428534989750272
Dus niet autochtone bevolking.
Ron Hartman — 04 aug 2020
Respect voor jouw insteek Hennie en ook de zorg en de vrees van Michaela delend. Voor een deel van de bevolking geldt; volg de regel van halve meter. Ook voor henzelf en altijd???? Buiten moet soms minder kunnen als er geen face to face gesputter is. Dat doen de jongeren zeker ook wel. Het probleem is vooral dat de overheid het voor de autochtone burgers al zo moeilijk maakt en de stranden (voorbeeld doet volgen) overvol zijn. Wees helder: Buiten kan, niet in elkaars sputterlevel (aerosolen) komen en binnen doe je een kapje voor. DAT begrijpt ieder, maar die anderhalve meter wordt door de autochtonen massaal overtreden. Slecht voorbeeld, volgt makkelijker dan goed voorbeeld. Gebruik behalve de regels, ook en vooral je verstand en begrip. Hoofdregel? Zorg dat JIJ een ander niet besmet.
Michaela — 03 aug 2020
Beste Hennie. Sorry dat ik SomaliŽrs en Eritreers door elkaar haal. Het verschil tussen een Belg en een Nederlander zie ik soms ook niet meteen. Maar goed dat neemt niet weg dat deze mensen totaal geen respect hebben voor de geldende regels en daarmee onze maatschappij in gevaar brengen. Als u zich daar mee wilt identificeren vind ik prima, maar val dan daar de mensen die alles graag veilig willen houden en respect hebben voor hun gezondheid en dat van hun medemens niet mee lastig.
Hennie Kemna — 03 aug 2020
Ik ben als vrijwilliger van wijkracht bij deze familie uit Eritrea werkzaam. Geen SomaliŽrs met alle respect. Ja... er waren inderdaad (te) veel mensen... het ging om een trouwerij.. vele buren hebben er van genoten. Zo mooi.. om deze cultuur mee te maken... en de overlast? Het is maar wat je onze mede Nederlanders gunt.. ja.. niet alles ging goed.. vele gasten zijn weg gestuurd. Jammer.. maar juist., heb ook een beetje begrip.. oordelen is vaak veroordelen. Ik ga graag in gesprek met allen die overlast hebben ervaren .. echter: niet in discussie. De waarheid heeft ( ook hier) soms meerdere gezichten. Vreedzaam naast elkaar leven. In ons rijke Nederland al vaak een grote opgave. Ik reageer zelden,, maar als het racistisch wordt kom je aan mijn rechtvaardig heids gevoel.
Michaela — 03 aug 2020
Het waren SomaliŽrs die niet eens aan de kant gingen als je er langs wilde, ze kwamen met grote getalen uit alle hoeken en gaten. Later zaten ze overal in de plantsoentjes bier te drinken. Dat er geen bekeuringen zijn uitgedeeld is ronduit schandalig. Wanneer er 3 bornse jongeren samen in 1 auto zaten werden ze eruit gehaald en geverbaliseerd. Van anderhalve meter was zeker gister geen sprake. Achter in een tuin zaten ze hutje mutje. Als dit een signaal uit moet zenden dan is het wel een verkeerd signaal. Handhaaf overal of handhaaf niet.

Coronaregels gelden in elk geval tot 31 maart

Tijdens een persconferentie maandagavond bevestigde premier Mark Rutte de geluiden die de...
08-03-2021

Auto botst op goederentrein

UPDATE 8 maart: Rond kwart voor zes zondagmiddag botste bij een onbewaakte spoorwegovergang op...
07-03-2021

Bombardementen op Borne

In de jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog was er altijd een latente dreiging uit de lucht. Het...
28-02-2021

Kabinet zwicht deels voor druk

Dinsdagavond was het weer zover, de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de...
23-02-2021

Verbonden door de oorlog

De bewoners van Midden-Limburg moesten begin 1945 evacueren en iedereen moest vertrekken. In...
09-02-2021

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de...
08-02-2021