Soccer Camp laat voetballertjes stralen
13-08-2020
HERACLES LEERT BIJNA VIJFTIG ‘TALENTEN’ DE KNEEPJES VAN HET VAK

Soccer Camp laat voetballertjes stralen

Op de tweede dag van het jaarlijkse Heracles Soccer Camp lijken de weersomstandigheden nauwelijks van invloed op het plezier dat 46 jongens en 1 meisje beleven op het hoofdveld van NEO. Ze zijn alleen een halfuurtje eerder begonnen vanmorgen. “Tropenrooster”, aldus Brian Kottink, jeugdcoördinator van het Soccer Camp, met een glimlach. “Maar het plezier is er niet minder om hoor. Er wordt veel gelachen en bovendien gaat het er soms best fanatiek aan toe.”

 

‘Het plezier staat op één’

Dat er dit jaar wat minder deelnemers zijn dan tijdens de vorige edities heeft alles te maken met corona. “Mensen zijn toch wat voorzichtiger”, weet Kottink. Ook het traditionele bezoek van twee bekende namen uit de eerste selectie van Heracles blijft dit keer achterwege. “Ook dat heeft met corona te maken en bovendien speelt het eerste zaterdag een oefenwedstrijd”, zegt hij. “Voor de deelnemertjes heel jammer, maar ach… ze vermaken zich opperbest. En daar gaat het uiteindelijk ook om. Het plezier staat op één, en dan volgt ontwikkeling.”

 

Volgens de jeugdcoördinator gebeurt er deze dagen van alles. “Zo leggen we de focus op dribbelen en techniek. Het kappen, draaien en actie komt nadrukkelijk aan bod. Stilaan leren ze de baas te zijn over de bal. Vandaag staan de Skill Games van Fifa centraal. Ook leuk! En morgen wordt de driedaagse afgesloten met patat. Niet gezond natuurlijk, maar dat moet even kunnen.”

 

Techniek en balcontrole

De voetballertjes zelf - allemaal gestoken in een fraai tenue van Heracles - hebben zo hun eigen theorie over hun deelname. Sep, door zijn vriendjes als klein en snel omschreven, vindt het allemaal geweldig. Het mooiste vind ik het aanleren van techniek en balcontrole. De 11-jarige Guusje is dit jaar het enige meisje. Zij voetbalt bij NEO in jongens onder 13-3 en heeft al eerder aan de driedaagse meegedaan. “Het leukste vind ik de techniek en het plezier dat we met elkaar hebben”, zegt ze stralend.

 

En dan Jurre. Twee dagen geleden werd ‘ie negen. “Hij kreeg de deelname voor zijn verjaardag”, aldus zijn moeder, die als een trouwe supporter de verrichtingen van haar zoon langs de zijlijn volgt. Met een verhit gezicht vertelt hij tussen het penalty’s schieten door dat hij het meeste plezier beleeft aan de techniek. “Bewegen, bal aannemen en afwerken”, klinkt het zelfverzekerd. Maar gewoon normaal voetballen vind ik ook hartstikke leuk hoor.” Even later gaat het fluitje van de coaches. Het is tijd voor de teamfoto’s. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024