14-10-2020
Filmhuis - Instinct

OKT

14

Filmhuis - Instinct


98 min.
Drama
Regie: Halina Reijn, Nederland, 2019

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, en hij staat op het punt om met onbegeleid verlof te gaan. Maar Nicoline vertrouwt hem niet. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline volledig in verstrikt raakt.

De film is het indrukwekkende regiedebuut van actrice en schrijfster Halina Reijn. Carice van Houten speelt Nicoline, Marwan Kenzali is haar tegenspeler.

De veelbesproken film won in Locarno de Variety Piazza Grande Award en kreeg een Special Mention van de jury als veelbelovend debuut. Instinct is ook de Nederlandse inzending voor de Oscars.

De pers over Instinct:
VPRO Cinema (★★★★) 'Sterk regiedebuut van actrice Halina Reijn'
de Volkskrant (★★★★) 'Knettert en intrigeert'
NRC (★★★★) 'Overtuigt grotendeels zowel filmisch als psychologisch'.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

Wegens corona geldt er een maximum van 80 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

terug naar agenda