16-12-2020
Filmhuis - Sorry we missed you

DEC

16

Filmhuis - Sorry we missed you


100 min.

Drama

Regie: Ken Loach, Verenigd Koninkrijk, 2019

De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Sorry We Missed You is na een omvangrijk oeuvre de laatste film van de Britse regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama The wind that shakes the Barley en in 2016 voor het door publiek omarmde I, Daniel Blake. Sorry we missed you werd eveneens geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes (dat dit jaar vanwege Corona niet doorging).

De pers over Sorry we missed you: VPRO Cinema (★★★★) 'Aangrijpend en levensecht geacteerd' de Volkskrant (★★★★★) 'IJzersterk, aangrijpend manifest' Trouw (★★★★) 'Een snoeiharde aanklacht tegen het economische systeem'.

 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

terug naar agenda