Succesvol toernooi ondanks beperkingen
05-09-2020
‘WE DOEN HET VOOR DE SPORT’, ALDUS HET ORGANISERENDE BORHAVE

Succesvol toernooi ondanks beperkingen

Op de velden van Webton Beach Twente bij ‘t Wooldrik strijden dit weekend enkele tientallen teams om de punten in de hoop zich in juni volgend jaar een plek te veroveren op het NK. We hebben het over het Albert Mulder Kwalificatietoernooi beachhandbal van Borhave. Een toernooi dat voor de achtste keer wordt gehouden maar in geen enkel opzicht vergelijkbaar is met de voorgaande edities. “Het is raar, het is vreemd, je mist de kenmerkende gezelligheid omdat we het dit jaar zonder publiek moeten doen”, zeggen Carolien Mulder (de dochter van de naamgever van het toernooi) en André Schothuis van de organisatie. Toch volharden ze. “We doen het voor de sport en de teams zijn enthousiast.”

 

Wachtlijst

De coronaregels trekken dit jaar een zware wissel op de organisatie. "We hebben het toernooi opgesplitst in vijf dagdelen, met elk maximaal 250 spelers. Er is een routing aangebracht, bij de ingang worden de teams ingecheckt en op momenten dat ze niet spelen dienen ze zich in afzonderlijke vakken op te houden.” Allemaal beperkingen dus die de sfeer van het doorgaans zo gezellige toernooi onder druk zetten. “Toch zijn we blij dat we het zover hebben kunnen krijgen”, aldus Carolien en André. Dit toernooi is het enige dat dit jaar plaatsvindt. We kregen dan ook veel aanmeldingen en dienden teams op de wachtlijst te plaatsen.”

 

Halverwege het toernooi, op zaterdagmiddag, kunnen ze dan ook niet anders dan tevreden zijn. “Iedereen houdt zich keurig aan de regels en ondanks alles spat het plezier er vanaf. Het kostte heel veel moeite om het allemaal zover te krijgen, maar onze inzet is in elk geval niet voor niets geweest.” Morgen is alweer de laatste dag van het driedaagse toernooi. Van 08.30 tot 13.45 uur is het dan de beurt aan de A-spelers meiden en jongens en vanaf 14.00 tot 19.00 uur komen de senioren dames en heren tegen elkaar uit. Zoals gezegd, publiek is dit keer niet welkom, wel zijn de wedstijden via een livestream op YouTube te volgen. (RH/AJ/BM)

 

Beachhandbal toernooi

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020

Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum. Het ligt centraal in Twente, heeft vijf...
11-09-2020

Rabo ClubSupport is gestart!

ADVERTORIAL • Met Rabo ClubSupport beslissen Rabobank-leden welke verenigingen en...
06-09-2020