06-11-2020
Lezing: Sophie van Steenderen

NOV

06

Lezing: Sophie van Steenderen


Tot grote ontzetting en gêne van archeologen bleek een groot aantal vondsten onder de as van Pompeï een expliciet erotische lading te hebben! Kunsthistorica Sophie van Steenderen vertelt over deze bijzondere vondsten en over de grote – en vanzelfsprekende – rol die erotiek speelde in het oude Pompeï.
Op 24 augustus in 79 n. Chr. barstte de Vesuvius uit. De welvarende havenstad Pompeï, aan de voet van deze vulkaan, raakte bedolven onder een laag as en puin en bleef eeuwenlang bedekt. In de 18e eeuw werd de stad herontdekt en blootgelegd. Vanaf de 18e eeuw werd de stad blootgelegd. Het antieke Pompeï ontvouwde zich in haar glorie; restanten van tempels, badhuizen en woonhuizen gaven rekenschap van een bloeiende stad met een florerend sociaal leven. De choquerend kunst- en gebruiksvoorwerpen werden opgeborgen in het ‘Geheime kabinet’ van het museum in Napels en pas in 2000 getoond aan het publiek.


Voor meer informatie: www.kunsthistorica.nl


Entree: 10 euro

U kunt kaarten bestellen door een mail te sturen naar: reserveren@bornsesynagoge.nl

In verband met de Coronamaatregelen moeten we weten:
• Hoeveel kaarten u wilt bestellen
• Bij meerdere kaarten voor dezelfde uitvoering: behoort u tot een zelfde huishouden
• Uw telefoonnummer
• Uw IBAN nummer (nodig voor terug storting indien een voorstelling wordt afgelast)

Na bevestiging door ons kunt u betalen op rekeningnummer: NL15 RABO 0145 6085 22 onder vermelding van uw Naam, ‘Kaartverkoop‘ en Datum voorstelling.

Bij binnenkomst stellen we u enkele vragen en vragen we uw naam om tracering in geval van een coronabesmetting mogelijk te maken.

 

terug naar agenda