‘Baby Boris’ in het centrum
18-09-2020
GEMEENTE NOG OP ZOEK NAAR EEN NAAM

‘Baby Boris’ in het centrum

In het centrum van Borne is een kleine, cartoonachtige, rode variant van de Boris in de Scholtenshof geplaatst. ‘Baby Boris’ dient, net zoals de ‘aaibare’ schildpad in de Nijstad, als speelobject voor kinderen.
 

De kleine Boris is tot stand gekomen naar aanleiding van een inzending voor een centrumvoucher met het idee om meer plekken voor kinderen te creëren in het centrum. Met de € 2.500,- van de centrumvoucher is het idee vervolgens samen met de inzender, Modelmakerij Kleizen en LayaLay verder uitgewerkt in een kleine, 3D-geprinte mammoet.

Alleen nog een naam…
De kleine versie van Boris is alleen nog op zoek naar een echte eigen naam. Ideeën hiervoor kunnen verstuurd worden naar communicatie@borne.nl tot eind september. De leukste inzending wordt beloond met een nog kleinere, miniatuurversie van Boris. De officiële naamgeving volgt in oktober.

Centrumvoucher
De centrumvouchers zijn onderdeel van het centrumarrangement dat de gemeente Borne in oktober 2018 heeft opgesteld met de provincie Overijssel, Stadsbeweging, Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) en enkele vastgoedpartijen. Voor de centrumvouchers (10 keer een bedrag van € 2.500,- voor particuliere initiatieven) heeft de gemeente subsidie ontvangen van de provincie Overijssel.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 22 sep 2020
Tja, wat zal ik hier nou eens op zeggen ...

Het geld had beter besteed kunnen worden aan een andere speeltje voor kinderen in het park waar Boris staat.
Boris straalt namelijk zoveel kracht en een goed image uit, dat een tweede Boris volledig in het niet komt te staan met de echte Boris. Jammer!
HS — 20 sep 2020
En weer zo,n verschrikkelijk lelijk ding in Borne.Maak gewoon een speelveld voor de kinderen en dan klaar.Maar toch niet heel Borne door geld verspilling..
Albert van Daellen — 19 sep 2020
Naam voor deze foeilelijke geslurfde vriend:
Voornaam: Plastic
Achternaam: Pröttel
Lichtgeel hesje — 19 sep 2020
Hoppa, en weer 25000 euro belastinggeld 'down the drain'. Of het nu gesubsidieerd geld is of niet; het is en blijft namelijk gewoon geld dat door de inwoners van Overijssel direct dan wel indirect is opgehoest, ofwel belastinggeld. En dan maar klagen als Gemeentes over het worstelen met de begroting, aldus een grote landelijke krant vanochtend; Ook de Overijsselse rupsjes-nooit-genoeg Gemeentes blinken niet bepaald uit in het principe 'tering naar de nering zetten', maar houden liever al dan niet persoonlijke Ambities overeind, welke grotendeels gefinancierd worden door (verhoging van) lokale lasten voor burgers, Een groot deel van deze burgers zit echter helemaal niet op deze zgn. must-Ambities zit te wachten, maar verwacht simpelweg een gezond financieel beleid van onze zgn. (lokale en provinciale) Bestuurders en geen rupsje-nooit-genoeg gedrag...

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken,...
21-01-2021

Online nippen en smullen in Hertme

De horeca in ons land moet nog steeds nee verkopen. Desondanks worden er op tal van plekken...
18-01-2021

Erica tijdelijk naar de overburen

In de vroege ochtend van 17 december zagen Marco en Chantal van Buuren hun Erica bloemen &...
14-01-2021

Wel ontdaan, maar ‘er zijn ergere dingen’

Amper 12 uur nadat Marc en Maaike Leurink wakker werden gebeld met de mededeling dat er een auto...
24-12-2020

Snoepjesboom naar pand Intertoys

In mei volgend jaar is het twee jaar geleden dat De Snoepjesboom van Natasja Kristen zich...
22-12-2020

Geen stilte bij de centrumwinkeliers

De ene dag is de andere niet. Terwijl het maandag overal een topdrukte was, met soms rijen...
15-12-2020