Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup
22-09-2020
OP 3 EN 4 OKTOBER IN EDE

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De Veste tegen het Talentteam Papendal. Het was de een-na-laatste testcase als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Bornse dames verloren weliswaar met 2-3, maar toch kijken ze vol vertrouwen uit naar de Supercup op 3 en 4 oktober.

 

Spelen voor eigen publiek

“We begonnen de wedstrijd met weinig energie en daardoor pakte het Talentteam de eerste set. De knop ging om en we wonnen de twee opvolgende sets. Helaas konden we het niveau niet vasthouden en verloren we de vierde en vijfde set”, zo vertelt nieuwkomer Daphne Knijff. Florien Reesink vult aan met: “We hebben nog twee weken om de puntjes op de i te zetten. Het niveau was nu te wisselvallig. We lieten veel goede dingen zien, maar er zijn zeker verbeterpunten. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag.” En trainer Thijs Oosting ten slotte: “Het was wel weer fijn om voor onze eigen fans te spelen. Komend weekend spelen we nog een toernooi in het Duitse Aken. Een laatste testcase voor de Supercup in het eerste weekend van oktober’.

 

Supercup
De Supercup is het officiële begin van het nieuwe Eredivisieseizoen. De strijd wordt dit jaar eenmalig volgens het Final Four format gespeeld. Normaliter gaat de strijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen van het afgelopen seizoen. Omdat door corona de competitie vroegtijdig is beëindigd, werden er geen teams landskampioen. Naast Sliedrecht Sport (bekerwinnaar) mogen de drie beste teams uit de kampioenspoule meedoen aan de Supercup. Apollo 8 speelt op zaterdag 3 oktober tegen streekgenoot Eurosped. De winnaar speelt de finale op zondag 4 oktober. De wedstrijden worden gespeeld in de Van der Knaaphal in Ede. In verband met corona is er geen kaartverkoop. Meer informatie op www.volleybal.nl/supercup.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020