Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup
22-09-2020
OP 3 EN 4 OKTOBER IN EDE

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De Veste tegen het Talentteam Papendal. Het was de een-na-laatste testcase als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Bornse dames verloren weliswaar met 2-3, maar toch kijken ze vol vertrouwen uit naar de Supercup op 3 en 4 oktober.

 

Spelen voor eigen publiek

“We begonnen de wedstrijd met weinig energie en daardoor pakte het Talentteam de eerste set. De knop ging om en we wonnen de twee opvolgende sets. Helaas konden we het niveau niet vasthouden en verloren we de vierde en vijfde set”, zo vertelt nieuwkomer Daphne Knijff. Florien Reesink vult aan met: “We hebben nog twee weken om de puntjes op de i te zetten. Het niveau was nu te wisselvallig. We lieten veel goede dingen zien, maar er zijn zeker verbeterpunten. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag.” En trainer Thijs Oosting ten slotte: “Het was wel weer fijn om voor onze eigen fans te spelen. Komend weekend spelen we nog een toernooi in het Duitse Aken. Een laatste testcase voor de Supercup in het eerste weekend van oktober’.

 

Supercup
De Supercup is het officiële begin van het nieuwe Eredivisieseizoen. De strijd wordt dit jaar eenmalig volgens het Final Four format gespeeld. Normaliter gaat de strijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen van het afgelopen seizoen. Omdat door corona de competitie vroegtijdig is beëindigd, werden er geen teams landskampioen. Naast Sliedrecht Sport (bekerwinnaar) mogen de drie beste teams uit de kampioenspoule meedoen aan de Supercup. Apollo 8 speelt op zaterdag 3 oktober tegen streekgenoot Eurosped. De winnaar speelt de finale op zondag 4 oktober. De wedstrijden worden gespeeld in de Van der Knaaphal in Ede. In verband met corona is er geen kaartverkoop. Meer informatie op www.volleybal.nl/supercup.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021