Concert in bijzondere omstandigheden
05-10-2020
BORNSE HARMONIE ROEIT MET DE RIEMEN DIE HET HEEFT

Concert in bijzondere omstandigheden

Normaal gesproken rent de Bornse Harmonie van het ene evenement naar het andere. Van kleine muzikale ondersteuning tot grote avondvullende concerten. Maar niets is normaal in deze tijden van corona. “Je kunt heel veel plannen maken en vervolgens gefrustreerd raken dat het allemaal niet doorgaat, maar stilzitten kan ook niet”, verwoordt voorzitter Paul Homan het dilemma. “Bovendien”, vult Jacqueline La Grange-Dekker aan, “we hadden er allemaal behoefte aan om ergens naartoe te werken.”

 

Buitenconcert valt in het water

En zo werd het plan opgevat om een buitenconcert te geven op het eigen terrein, waar alle orkesten van de Bornse Harmonie hun kunnen zouden kunnen tonen. Maximaal veertig man publiek zou er op die manier kunnen genieten van de muziek, zo was met de gemeente afgesproken. Afgelopen zondag zou het allemaal hebben plaatsgevonden. Maar dit keer gooide het weer roet in het eten. De regen maakte het concert, waar zo reikhalzend naar uitgekeken was, onmogelijk.

 

Alternatief binnen

“Dan verplaatsen we het maar naar binnen”, was de directe reactie. Zo simpel bleek dat nog niet geregeld. In het clubgebouw mogen vanwege de corona-maatregelen maar dertig mensen aanwezig zijn, die voldoende afstand van elkaar moesten houden. Dat betekende aanpassing in de bezetting. “Allemaal veel gedoe. Ook omdat dan weer die een kuchje had of een ander uit voorzorg in quarantaine moest in afwachting van de uitslag van een coronatest”, vertelt Jacqueline. “Een heel gepuzzel”, beaamt Paul.

 

Maar het lukte en maandagavond konden alle orkesten laten horen waar ze de afgelopen tijd op hadden geoefend onder leiding van tijdelijk dirigent Sander Borst. De muzikanten moesten het doen met een mager applausje. Niet omdat het niet goed klonk, integendeel, maar omdat er slechts een enkele niet-muzikant aanwezig kon zijn. “Je moet het ermee doen. Het is niet anders. Als Bornse Harmonie hebben we zo’n concert ook gewoon nodig. De leden hebben er behoefte aan en als vereniging willen we de motivatie om te spelen blijven stimuleren en de boel bij elkaar houden.”

 

Jubilarissen

De binding bij de vereniging en de sociale cohesie is groot. Zoals ook blijkt uit het jarenlange lidmaatschap van diverse leden. Zo waren er weer diverse muzikanten die als jubilaris extra in het zonnetje gezet werden deze avond. Annique Kajim 12,5 jaar, Marco Leoné 25 jaar en Dick Koerselman (foto in tekst) zet zich maar liefst al 40 jaar in voor de muziekvereniging. Verder werd Henny Hesselink benoemd tot erelid.

 

Het concert is op video opgenomen door JW Videoproducties en zal via de kanalen van de Bornse Harmonie op een later tijdstip worden uitgezonden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Primeurs kenmerken Toet’nbloazers Gala

Vanavond om 20.00 uur is het zover. Het allereerste online Toet’nbloazers Gala in de...
08-01-2021

Gala Toet’nbloazers gaat dit keer online

Ook in 2021 gaat het jaarlijkse Toet’nbloazers Gala ‘gewoon’ door. Dit keer...
02-01-2021

Ook de ‘uitgeklede’ kerststal blijft trekken

Het zat de Stephanuskerk in Borne in de aanloop naar kerst niet mee. Nadat van hogerhand de...
26-12-2020

Kerstfilm van de Bornse Harmonie

Een traditioneel kerstconcert met alles erop en eraan zat er dit jaar niet in, maar zelfs zonder...
25-12-2020

Samen een Bornse gedichtenbundel maken!

De groep ‘bornedoetpoëzie 2.0’ bestaande uit Mirian Jacobs, Miriam Janssen,...
10-12-2020

‘Me, myself a and I’

De Bornse beeldend kunstenares Mirna Limon exposeert van december tot en met januari 2021 in het...
07-12-2020