Gedeeltelijke lockdown gaat woensdagavond in
BURGEMEESTER JAN PIERIK: ‘ IK BEN BLIJ MET DE DUIDELIJKHEID'

Gedeeltelijke lockdown gaat woensdagavond in

In de persconferentie dinsdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge de nieuwe maatregelen bekend om het coronavirus in te dammen. “We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, aldus de premier. “De maatregelen gaan pijn doen. We moeten strenger zijn op onszelf en op ons eigen gedrag.” Als de meest opvallende maatregelen noemde hij een sluiting van de horeca, een verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur, een terugdringing naar maximale groepsgroottes van 30 personen, een verbod op alle evenementen en koopavonden en een stopzetting van de (amateur) teamsporten. De maatregelen gaan woensdagavond om 22.00 uur in en zullen minimaal vier weken duren.

 

Reactie burgemeester Jan Pierik

Burgemeester Jan Pierik zegt blij te zijn met de duidelijkheid. “Een groot deel van de reacties had te maken met twijfels. Er zitten hele pijnlijke kanten aan deze nieuwe maatregelen. De horeca bijvoorbeeld wordt opnieuw zwaar getroffen, maar het is echt nodig. We moeten proberen om de ziekenhuizen open te houden, niet alleen voor corona.” Pierik realiseert zich dat voor veel sectoren de klap hard zal aankomen. “Morgen gaan we eerst even alles op een rijtje zetten en lijntjes leggen met iedereen die hiermee te maken heeft.”

 

De komende vier weken zijn evenementen verboden, dat betekent dat de gevolgen nog niet direct duidelijk zijn voor bijvoorbeeld de activiteiten rondom Sinterklaas, de ijsbaan en de Nieuwjaarsreceptie. “We zijn met al deze organisaties in gesprek”, is alles wat ook Pierik daarover kan melden. Al met al is de burgemeester content met de duidelijkheid die nu is geschapen. “Dit is ook beter handhaafbaar. Bovendien kunnen mensen elkaar ook op een goede manier aanspreken. Zeker als straks de mondkapjesplicht ingaat.” (AJ/BM)

 

De complete lijst met maatregelen is te vinden in onze corona special.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 15 okt 2020
Dit was te verwachten natuurlijk - mondkapjes verplicht (nog niet buiten maar wel in andere landen is dit ook verplicht). Wel triest voor de horeca; hopelijk blijft het beperkt tot vier weken sluiting.
Ron Hartman — 13 okt 2020
We gaan nu snel zien wat naoberschap En zorg-voor-elkaar echt waard is. Immers, een mondkapje beschermt niet jou heel erg, maar vooral de ander. Het idee is dat als ieder in winkels en openbare ruimten een kapje draagt voor de ander, je zelf ook beschermd bent. We gaan het zien!

Oecumenische slotviering in Oude Kerk

Zondagmorgen werd in Borne de internationale Week van gebed voor de eenheid van christenen...
24-01-2021

Laatste vriendengroet aan Herman Braakhuis

Vorige week vrijdag overleed Herman Braakhuis, oud-ondernemer en door de meeste Bornenaren in...
22-01-2021

Avondklok is aanstaande

Tijdens een extra persconferentie woensdagmiddag kondigden premier Mark Rutte en minister Hugo...
20-01-2021

Lions Borne zoekt goede doelen

Het is bij de Lions Borne inmiddels een goed gebruik om tijdens een van de avonden dat de...
13-01-2021

‘Samen halen we de eindstreep’

Tijdens de persconferentie dinsdagavond sprak premier Mark Rutte van onmacht, frustratie en...
12-01-2021

Toch vuurwerk tijdens jaarwisseling

Het was natuurlijk verboden, maar net zoals elders ging ook in Borne de jaarwisseling toch...
01-01-2021