Gedeeltelijke lockdown gaat woensdagavond in
BURGEMEESTER JAN PIERIK: ‘ IK BEN BLIJ MET DE DUIDELIJKHEID'

Gedeeltelijke lockdown gaat woensdagavond in

In de persconferentie dinsdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge de nieuwe maatregelen bekend om het coronavirus in te dammen. “We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, aldus de premier. “De maatregelen gaan pijn doen. We moeten strenger zijn op onszelf en op ons eigen gedrag.” Als de meest opvallende maatregelen noemde hij een sluiting van de horeca, een verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur, een terugdringing naar maximale groepsgroottes van 30 personen, een verbod op alle evenementen en koopavonden en een stopzetting van de (amateur) teamsporten. De maatregelen gaan woensdagavond om 22.00 uur in en zullen minimaal vier weken duren.

 

Reactie burgemeester Jan Pierik

Burgemeester Jan Pierik zegt blij te zijn met de duidelijkheid. “Een groot deel van de reacties had te maken met twijfels. Er zitten hele pijnlijke kanten aan deze nieuwe maatregelen. De horeca bijvoorbeeld wordt opnieuw zwaar getroffen, maar het is echt nodig. We moeten proberen om de ziekenhuizen open te houden, niet alleen voor corona.” Pierik realiseert zich dat voor veel sectoren de klap hard zal aankomen. “Morgen gaan we eerst even alles op een rijtje zetten en lijntjes leggen met iedereen die hiermee te maken heeft.”

 

De komende vier weken zijn evenementen verboden, dat betekent dat de gevolgen nog niet direct duidelijk zijn voor bijvoorbeeld de activiteiten rondom Sinterklaas, de ijsbaan en de Nieuwjaarsreceptie. “We zijn met al deze organisaties in gesprek”, is alles wat ook Pierik daarover kan melden. Al met al is de burgemeester content met de duidelijkheid die nu is geschapen. “Dit is ook beter handhaafbaar. Bovendien kunnen mensen elkaar ook op een goede manier aanspreken. Zeker als straks de mondkapjesplicht ingaat.” (AJ/BM)

 

De complete lijst met maatregelen is te vinden in onze corona special.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 15 okt 2020
Dit was te verwachten natuurlijk - mondkapjes verplicht (nog niet buiten maar wel in andere landen is dit ook verplicht). Wel triest voor de horeca; hopelijk blijft het beperkt tot vier weken sluiting.
Ron Hartman — 13 okt 2020
We gaan nu snel zien wat naoberschap En zorg-voor-elkaar echt waard is. Immers, een mondkapje beschermt niet jou heel erg, maar vooral de ander. Het idee is dat als ieder in winkels en openbare ruimten een kapje draagt voor de ander, je zelf ook beschermd bent. We gaan het zien!

Lang oliespoor in Bornsebeek

Het Waterschap Vechtstromen heeft woensdagmorgen een grote olieverontreiniging aangetroffen op...
21-10-2020

Polsbandje Mila wint corona campagne

Eind juni werd in onze gemeente de campagne Borne beats corona uitgerold. Bedoeld voor jongeren...
29-09-2020

Bijdrage voor Hooiberg, ZV en Hospice

Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het...
18-09-2020

Verzakte bestrating Dorsetplein hersteld

Menig passant op het Dorsetplein zal zich deze dagen afvragen of de herinrichting van het...
09-09-2020

Politie zoekt getuigen aanrijding

Woensdagmorgen rond 09.50 uur vond er op de kruising van de Rondweg met de Grotestraat een...
19-08-2020

Massaal boerenprotest op De Veldkamp

Aan het begin van de avond was er geen doorkomen meer aan op de wegen rondom Plein Westermaat....
14-08-2020