Culinair genieten in coronatijd

 

Voor de Bornse horeca-ondernemers zijn het vervelende tijden, want op 13 oktober kregen ze opnieuw te horen hun deuren te moeten sluiten. Alleen het afhalen (of laten bezorgen) van maaltijden behoort nog tot de mogelijkheden.

 

In het onderstaande overzicht geeft een aantal uitbaters dat normaliter garant staat voor het BorneBoeit menu van de maand een overzicht van hun mogelijkheden. En ook in deze tijd geldt natuurlijk: veel plezier en eet smakelijk!

 

De Libanese keuken staat bekend om haar verse ingrediënten en specerijen. De meest verfijnde van het Midden-Oosten en met Turkse, Perzische en Armeense invloeden. Daarnaast is een brede keuze aan Libanese tapas genaamd ‘mazza’s’ kenmerkend.

 

Bij Royal Lebanon worden de vlees- en visgerechten met veel passie op traditionele wijze bereid op de houtskoolgrill. En dát proef je. Niet alleen en normaal gesproken in het restaurant aan het Marktplein, maar ook in de gerechten die je gewoon kunt afhalen of laten bezorgen én waarvan je in deze coronatijd dus ook thuis lekker kunt smikkelen. Meer weten? Laat je dan verleiden door de menukaart of bestel eenvoudig via de website.

 

Royal Lebanon

Marktplein 20

7622 CL Borne

(074) 750 1170

www.royallebanon.nl

info@royallebanon.nl

 

Elk weekend leven Willem Dankers en zijn team zich weer uit met mooie ingrediënten. En telkens leiden ze tot verrassende gerechten, waarbij alleen het afhalen ervan al een feestje is. Wat ze de komende dagen voor je in petto hebben, lees je op de Facebookpagina van restaurant Dorset.

 

Je bestelling plaats je via info@dorset.nl; afhalen kan dan op vrijdag, zaterdag en zondag van 17.00 tot 18.30 uur.

 

Restaurant Dorset
Grotestraat 167 • 7622 GE Borne
(074) 2661925

www.dorset.nlinfo@dorset.nl

 

Ook Grand café De Steeg biedt in deze tijd natuurlijk tal van afhaalmogelijkheden. Daaronder haar kassiekers zoals saté of shashlick van de haas, spareribs of schnitzel. Maar ook als het gaat om voor- en nagerechten, of bijvoorbeeld om een kindermenu, ben je hier aan het goede adres.

 

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je al dit lekkers tussen 17.00 en 20.00 uur bestellen via de bestelpagina van De Steeg of bel (074) 266 7953 voor de mogelijkheden.

 

Grand café de Steeg

Grotestraat 181

7622 DD Borne

(074) 266 7953

www.grandcafedesteeg.nl

info@grandcafedesteeg.nl

 

Normaliter is het Italiaanse restaurant Il Tartufo aan de Grotestraat in Borne een plek waar je sfeervol kunt genieten van de echte Italiaanse keuken en gastvrijheid. Met passie bereiden Gerard Schulten en zijn mensen verse pasta’s, ambachtelijke pizza’s uit de houtoven en gegrilde vleesgerechten.

 

Deze weken is het allemaal even anders. Het restaurant is gesloten, maar je kunt je gerechten natuurlijk wel komen afhalen, zelfs op elke dag, van 16.00 tot 20.00 uur! Bestellen kun je hier. Buon appetito!

 

Italiaans restaurant Il Tartufo

Grotestraat 88

7622 GN Borne

(074) 267 4250

www.iltartufoborne.nl

borne.iltartufo@gmail.com

 

 

Hoewel restaurant KIR aan de Prins Bernhardlaan in deze periode natuurlijk ook gesloten is, biedt ze wel zeven dagen per week de mogelijkheid om de heerlijke voor- en hoofdgerechten, garnituren en desserts af te halen. 'Bestel gemakkelijk en snel online! We zien je graag bij de KIRdrive', zo luidt het motto.

 

Meer weten over de mogelijkheden en het afhaalmenu? Op KIR Take Away lees je er alles over. Daar kun je ook direct je bestelling online doorgeven. Afhalen kan dan zeven dagen per week tussen 16.00 en 20.00 uur.

 

KIR diner x bar

Prins Bernhardlaan 148 • 7622 BL Borne

(074) 266 1421

https://kir.restaurant

info@kir.restaurant

 

Restaurant Jasmin Garden biedt de liefhebbers van Chinees en Japans eten in coronatijd de mogelijkheid gerechten af te halen. Wel dien je jouw telefonische bestelling dan minimaal een half uur van tevoren door te geven en de instructies bij het afhalen te volgen.

 

Zo kun je kiezen uit een speciaal samengesteld maandmenu, maar ook is er een afhaalmenukaart waar je tal van specifieke gerechten die Jasmin Garden zo bijzonder maken. Neem daar snel een kijkje op de website.

 

Restaurant Jasmin Garden
Grotestraat 6 • 7622 GL Borne
(074) 266 9955

www.jasmingarden.nl

info@jasmingarden.nl

 

Mexicaans eten bij Las Carretas in Borne, wie kent het niet? Ook in deze coronatijd, waarin de deuren van het restaurant gesloten zijn, kun je er van blijven genieten. Zeven dagen per week, van 15.00 tot 22.00 uur, draait de keuken op volle toeren om je favoriete gerechten te blijven bereiden.

 

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op de afhaalmenukaart en bestel je favorieten via (074) 266 7303.

 

Las Carretas

Marktstraat 1

7622 CP Borne

(074) 266 7303

www.lascarretas.nl

 

Deelnemende horeca