Poepzakjes roepen irritatie op
CLANDESTIENE DUMPPLEK TUSSEN TWIJNERSTRAAT EN KEPERSTRAAT

Poepzakjes roepen irritatie op

In Borne zijn er inmiddels een groot aantal losloopgebieden voor honden. Niks mis mee, zou je denken. Bovendien zijn er op diverse plekken afvalbakken geplaatst om de hondenbezitter een handje te helpen, zodat het poepzakje van de viervoeter erin gedeponeerd kan worden. En is zo’n afvalbak er niet, dan is het inmiddels goed gebruik het zakje mee terug naar huis te nemen en het daar in de container te gooien. Tenminste… zo luiden de ongeschreven regels.

 

Blijkbaar zijn deze regels er om er ook van af te kunnen wijken. Die gedachte komt in elk geval bij je op als je over het pad tussen de Twijnerstraat en Keperstraat wandelt. Daar liggen inmiddels een stuk of zes paarskleurige poepzakjes opgestapeld, stilaan uitgroeiende tot een monumentje van burgerlijke ongehoorzaamheid. En dat leidt weer tot irritatie van anderen, getuige een dringende oproep van een buurtbewoner, die zijn of haar noodkreet erbij heeft geplaatst. Zo moet het dus allemaal niet, is de conclusie. Maar ja… (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 23 okt 2020
Inderdaad die poepzakjes her en der is gewoon schandalig, maar ook de mondkapjes die achteloos weggegooid worden rond het station en elders. gooi ze in een afvalbak of neem het meer naar huis.
Nico S — 17 okt 2020
Ik ben ook hondenbezitter en ik erger me (ook) groen en geel aan dit gedrag (gelukkig samen met heel veel andere hondenbezitters).
Ik kan niet begrijpen wat de moeite is om de poep van je hond op te ruimen en daarna dat zakje in een afvalbak te doen of mee te nemen naar huis.
Dit ergerlijk gedrag van een klein aantal 'hondenzitters' heeft een directe weerslag op ALLE hondenbezitters, die er op worden aangekeken.

En ja ... als je dan een baasje van een hond er op wijst dat hij de poep van zijn/haar hond op moet ruimen krijg je ofwel te horen dat ze 'net even geen zakje bij zich hebben' (wat ik oplos door direct een zakje aan te bieden uit mijn eigen voorraad) of je krijgt een grote mond en loopt de kans op een vechtpartij (al meermaals meegemaakt).
Helaas lost het weer invoeren van hondenbelasting dit probleem niet op (maakt het eerder erger doordat dit soort a-socialen dan aangeven belasting te betalen.
Zouden dit dezelfde mensen zijn die hun mondmaskers overal dumpen?
Mark — 16 okt 2020
Wat vind jij ervan, Ron?
Marko Zwier — 16 okt 2020
Ik kom met afval ruimen in Borne het ontzettend vaak en veel tegen op allerlei plekken.
Lichtgeel hesje — 16 okt 2020
Zijn dit wellicht dezelfde personen die "niet weten" welk afval in welke container hoort en/of er geen moeite mee hebben afvaleilanden vol te storten met afval dat er niet thuishoort??
Anne — 15 okt 2020
Toch maar weer hondenbelasting invoeren om de kosten van het opruimen terug te verdienen? Er worden hondenuitlaatplekken ingericht, daar hangt ook een kostenplaatje aan. Te weinig poepprullenbakken? Voor hondenbezitters met een lui opruimgedrag zullen er nooit genoeg staan. Op de plek waar Bello poept wordt gedumpt, met of zonder zakje. Zakjes er vóór leggen is van dezelfde orde. Heb je een hond, dan heb je ook str...., klinkt net zo onbeschaafd als het dumpen ervan door de hondenbezitter. Hondenbelasting, wie niet horen wil moet maar voelen. Klinkt onvriendelijk, maar de onkosten moeten toch ergens van betaald worden. Zeker in een armlastig Borne is het zaak op de kleintjes te letten.
Dominique — 15 okt 2020
Deze paarse zakjes hebben ook een hele tijd in de takken gehangen bij de spoorwegovergang twijnerstraat. Onvoorstelbaar ruim op die troep van jezelf. Er liggen ook op vaste plekken grote bulten met keutels ook luiheid van de eigenaar. Opruimen je eigen zooi!!
Ronald — 15 okt 2020
Het is een kleine moeite om het even op te ruimen en in de prullenbak te gooien of het mee te nemen naar huis. Wat mij opvalt op de Bornsche maten is dat de prullenbakken zo overvol vol zitten dat de zakjes er gewoon voor worden gelegd. Dit zou twente milieu toch ook moeten opvallen en de bakken iets eerder leeg maken. Dat zou een hoop stank en troep voorkomen.
Natascha — 15 okt 2020
ik heb zelf een hond en ook uiteraard altijd poepzakjes bij mij, maar wat mij opvalt in Borne dat ze veel te weinig prullenbakken hebben zodat je dit kan voorkomen. Wat niet wegneemt dat je de poepzakjes gewoon mee naar huis kan nemen.

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021