Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV
08-11-2020
OUD-DOELMAN NEO: ‘DIT NEEMT NIEMAND ME MEER AF’

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn keeperscarrière voortgezet bij Jong PSV. De oud-doelman van NEO bewoont in Eindhoven een ruim appartement, op geringe afstand van het centrum. Met zes doelwachters voor twee teams was het afwachten voor de gedreven goalie of hij tot veel speelminuten zou komen, maar afgelopen vrijdag was het dan zover, een basisplaats in het duel bij FC Den Bosch.

 

Corona

Een flink aantal coronabesmettingen binnen de club uit de lichtstad zorgden ervoor dat behalve een aantal veldspelers ook maar liefst drie keepers niet beschikbaar waren. Wat heet, de andere doelman van Jong PSV had zelfs een wedstrijd gespeeld zonder de wetenschap dat hij besmet was met het Covid-virus. Na het uitduel tegen Volendam (5-1 nederlaag) bleken ineens nog veel meer spelers besmet. Ook Mark Spenkelink werd uiteraard getest en nadat die test negatief bleek opende dat de weg voor een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Cambuur, afgelopen maandagavond. Groot was de teleurstelling bij Spenkelink toen bleek dat Jong PSV dusdanig weinig fitte spelers over had dat het duel in Leeuwarden werd afgelast. Gelukkig kwam er op vrijdagavond een herkansing in stadion de Vliert in Den Bosch.

 

Mark Spenkelink was naar eigen zeggen vooraf niet bijzonder gespannen. “Met het VVCS-team en Jong PSV had ik al een aantal goede oefenduels gespeeld, dus het vertrouwen was er”. Jong PSV miste nog steeds een fors aantal spelers en verscheen aan de start met een veredeld A1-team, dat echter erg goed bleek te kunnen voetballen. Op de uiteindelijke 2-1 zege viel dan ook niets af te dingen en de goal van Den Bosch was onhoudbaar voor de doelman.

 

Ruud van Nistelrooij

Op het Herdgang, het trainingscomplex van PSV lopen diverse coryfeeën rond en daags na het duel werd Mark erg gevleid door de lovende kritiek die hij kreeg van Ruud van Nistelrooij. “Hij vond dat ik goed gekeept had en erg veel rust uitstraalde.” Het wordt afwachten wat de komende weken gaan brengen voor Spenkelink, maar zoals hij treffend opmerkte: “Dit debuut neemt niemand me meer af”. (HLR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 08 nov 2020
Proficiat Mark. Goed bezig man.
Veel succes nog kerel.
En nou snel bij Ajax aankloppen.
Hans Hobert — 08 nov 2020
Top Mark. Succes daar bij PSV!

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020