Nieuws in de marge

DIT JAAR GEEN OPEN DAG

TV Smash start met proeflessen

 

2 maart 2021 - Tennisvereniging Smash organiseert elk jaar in maart een open dag voor jong en oud. Normaal gesproken een dag waarop iedereen vrijblijvend kennis kan maken met de tennissport. Vanwege corona kan deze activiteit nu niet doorgaan. Wel zijn er de proeflessen, waarin je op een laagdrempelige manier leert tennissen, of je er nu pas mee begint óf misschien al enige ervaring hebt.

 

TV Smash biedt de aspirant-leden nu vier lessen aan voor 20 euro. Daarna kun je beslissen of je er mee door wilt gaan en de start van de zomertrainingen meemaakt die eind maart beginnen.

 

Aanmelden voor de proeflessen bij TV Smash, dat haar buitenpark heeft aan de Twickelerblokweg 75, kan door een mail te sturen naar ledenadministratie@tvsmash.nl.

 

VOOR ALLE MEIDEN T/M 12 JAAR

Vriendinnenvoetbal bij NEO

 

20 februari 2021 - Op zaterdag 27 februari organiseert NEO op sportpark ’t Wooldrik een vriendinnendag. Alle speelsters van de MO8 tot en met de MO13 van NEO mogen dan hun zus, vriendin, buurmeisje of nichtje meenemen om een ochtend lekker samen te voetballen. Maar ook de meiden die geen ‘lijntje’ hebben met NEO zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig, er zijn geen verplichtingen en de deelname is gratis.

 

De vriendinnendag, die om 09.45 uur begint en tot plm. 11.00 uur zal duren, is bedoeld om meiden op een leuke manier kennis te laten maken met het meidenvoetbal én om ouders ervan bewust te maken dat samen voetballen juist nu een positief effect heeft op kinderen. Bovendien leren ze nieuwe vriendinnetjes kennen en worden ze gestimuleerd om meer te bewegen. Na de warming-up en een circuittraining wordt de ochtend met een heuse wedstrijd afgesloten.

 

Meer info over de vriendinnendag is te verkrijgen via coordinator-m@rksvneo.nl. Sportkleding en voetbalschoenen (eventueel sportschoenen) zijn gewenst.

 

Sluiting Bibliotheek Borne verlengd t/m 9 februari. Openingstijden AfhaalBieb uitgebreid.

 

15 januari 2021 - De bibliotheek Borne is minimaal tot en met 9 februari gesloten i.v.m. de verlenging van de lockdown, maar de AfhaalBieb blijft open voor het afhalen van reserveringen en het inleveren van geleende materialen!

 

Online bibliotheek

Leden van de bibliotheek kunnen op elk moment gebruik maken van de online bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Als je geen lid bent maar toch digitaal wilt lezen kun je online lid worden via www.bibliotheekborne.nl. Voor de jeugd tot 18 jaar is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.Wil je toch fysieke boeken lezen, maak dan gebruik van de AfhaalBieb.

 

Hoe werkt de Afhaalbieb

Boeken en/of andere materialen kun je reserveren via de catalogus op de website www.bibliotheekborne.nl of via de app Bibliotheek Wise. Je krijgt bericht wanneer je reservering binnen is. Tijdens de aangepaste openingstijden kun je je reservering komen ophalen en uitgelezen materialen weer inleveren.

 

Geen boetes

Tijdens de lockdown hoef je niet bang te zijn voor boetes. De uitleentermijn van geleende materialen wordt automatisch verlengd.

 

Openingstijden AfhaalBieb

Maandag 09:00 - 12:00 uur

Woensdag 09:00 - 12:00 uur

Donderdag 18:00 - 20:00 uur

Vrijdag 09:00 - 12:00 uur

 

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het reserveren van boeken? Dan kun je contact opnemen via een e-mail aan info@bibliotheekborne.nl

Op de website www.bibliotheekborne.nl vind je actuele informatie.

 

Bornse stemmentellers voor de Tweede Kamer verkiezing bekend

 

14 januari 2021 - De leden van Muziekvereniging St. Gregorius Hertme en de Bornse damvereniging/Euregio Brassband/Apollo 8 zullen woensdag 17 maart samen de Bornse stemmen gaan tellen voor de verkiezing van de Tweede Kamer. De verenigingen zijn vanmiddag door burgemeester Jan Pierik uitgeloot tijdens een digitale loting.

 

Muziekvereniging St. Gregorius Hertme levert in totaal zo’n 45 tellers en de Bornse damvereniging, Euregio Brassband en Apollo 8 zullen gezamenlijk zo’n 45 tellers leveren. (Om ook de kleine verenigingen een kans te geven, zijn een aantal verenigingen samengevoegd op één lootje).

De verenigingen krijgen een beloning van € 30,- netto per teller. Ook zorgen de verenigingen voor een coördinator die tijdens de verkiezing het contact onderhoudt met de gemeente.

 

De loting vond donderdagmiddag om 16.30 uur digitaal plaats vanuit de raadzaal, waarbij alle verenigingen die zich hadden aangemeld online aanwezig konden zijn. De volgende verenigingen hadden zich aangemeld:

- C.V. de Toetnbloazers

- Inpajoko & De Draejpiepers Zenderen

- Bornse damvereniging & Euregio Brassband & Apollo 8

- Bornse Harmonie

- Muziekvereniging St. Gregorius Hertme

 

Buurtbus Borne gaat weer rijden

6 december 2020 - Vanaf 4 januari gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op. Sinds de start van de coronamaatregelen, in maart 2020, heeft de buurtbus niet meer gereden. In de bussen kon 1,5 meter afstand tussen reizigers en chauffeurs, en daarmee ook de gezondheid, niet worden gegarandeerd. De bussen zijn dankzij diverse technische aanpassingen nu coronaproof ingericht. Het dragen van een mondkapje, net zoals overal in het openbaar vervoer, verplicht.

 

UPDATE 15 december - De voorgenomen herstart van de buurtbussen wordt uitgesteld tot in elk geval 18 januari 2021.

 

 

Meer nieuws