Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online
VOOR NIEUWE VOORZITTER MARCO BUITELAAR WAS ‘NIETS DOEN’ GEEN OPTIE

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari. Enkele honderden Bornenaren, waaronder de burgemeester en enkele wethouders, komen dan samen op het Rheineplein om - onder het genot van een drankje en hapje én enige muzikale ondersteuning - elkaar de hand te schudden en het allerbeste voor het komende jaar te wensen. Door de omstandigheden dient de editie 2021 echter in de ijskast te worden gezet. “Heel jammer”, aldus Marco Buitelaar, de nieuwe stichtingsvoorzitter. “Maar niets doen is gewoon geen optie, zeker in een jaar waarin we elkaar zo nodig hebben. Dus gaan we dit keer online.” Vanaf 1 januari om middernacht worden alle wensen via BorneBoeit uitgesproken.

 

‘Bijzonder en uniek in ons land’

Herman ter Weele, de voorzitter van de Bornse Schuttersvereniging (BSV) laat eenzelfde geluid horen. De schutters verzorgen telkenjare het officiële moment tijdens de bijeenkomst door met brandende fakkels op te komen, waarna een kort woordje volgt met de burgemeester en een Bornenaar die zich het afgelopen jaar op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Deze laatste mag dan het lont aansteken dat leidt tot de openingsknal waarmee het nieuwe jaar van start gaat. Ter Weele: “Het niet doorgaan van de nieuwjaarsbijeenkomst is heel jammer. Het is toch telkens weer een heel bijzonder moment en uniek in ons land. Daarom is het mooi dat er nu toch een alternatief is gekomen met de online variant.”

 

De voorbereidingen hiervoor begonnen al zo’n twee maanden geleden. Zo’n veertig mensen, afkomstig uit diverse geledingen in onze gemeente, werden uitgenodigd om, opgedeeld in strikte tijdslots, naar de wensboom te komen en daar hun hartenkreet voor de camera van JW Videoproducties uit te spreken. Burgemeester Jan Pierik en Buitelaar verzorgden een voorwoord en elders in Borne zong Double6 een toepasselijk nummer in. Al die beelden worden deze dagen tot één geheel gesmeed, waarna het eindresultaat op 1 januari vanaf 00.00 uur op BorneBoeit te zien zal zijn. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 28 dec 2020
Hoewel ik daar altijd met plezier aan terugdenk, is het besluit het niet te doen dit jaar, een goed besluit - evenals de annulering van ijsbaan en de Kerststal in Herme - het annuleren van deze evenementen zijn gewoon cruciaal gezien het hoge aantal besmettingen in Twenthe - . Samen doen we het, en dat kunnen wij allemaal: dus blijf zoveel mogelijk binnen, bel de eenzame buur of vriend(in), schrijf een kaartje, een kleine attentie voor de deur zetten, en houd afstand, draag een mondkapje wanneer je een supermarkt binnengaat en gebruik vaak de hydro gel! Sterkte voor alle lezers van Borne Boeit en het allerbeste!

Op Flora is de koning vandaag al jarig

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn er voor de basisscholen geen massale Koningsspelen....
21-04-2021

Lentefeestje voor de koeien

Zondagmorgen om 09.30 uur was het zover en konden de staldeuren bij boer Arjan Bonthuis aan de...
18-04-2021

Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen...

Koningsdag wordt in 2021 opnieuw flink dwarsgezeten door de coronamaatregelen. Maar daar heeft...
16-04-2021

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021