Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit
25-01-2021
BORNSE KORFBAL CLUB OOK NA 100 JAAR NOG SPRINGLEVEND

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club Groen Zwart werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal, natuurlijk voor de club, maar ook voor Borne. In 2019 werd er daarom al een begin gemaakt met de organisatie van dit bijzondere jubileum. Maar vorig jaar kwam het virus. Besloten werd alle feestelijkheden door de schuiven naar de tweede helft van dit jaar. Kortgeleden namen de jubileumcommissie en het bestuur het besluit om alles nog verder op te schorten, tot 2022. “Feesten op anderhalve meter hoort niet bij onze club”, aldus de jubileumcommissie.

 

Ambitie

Wat dat betreft zit het de 100-jarige niet mee. Toch is het korfballen bij Groen Zwart springlevend. In de loop der jaren zijn er meerdere promoties gevierd, maar ook degradeerde het vlaggenschip van de vereniging naar lagere klassen. Op dit moment wordt er breedtekorfbal gespeeld met het eerste team, maar de ambitie is om volgend seizoen weer van start te gaan in het wedstrijdkorfbal.

 

De afgelopen jaren waren moeilijk voor Groen Zwart. Van een stabiele tweede klasse korfbalvereniging, met uitschieters naar de eerste klasse, zag men de belangstelling voor korfbal in Borne afnemen. Het sportaanbod hier is zo divers dat veel verenigingen leden aan zich willen binden. Dat kan ook de doodsteek zijn voor kleine verenigingen met weinig vrijwilligers. Tel daarbij de populariteit van bijvoorbeeld het damesvoetbal, én de mooie successen van Borhave en Apollo 8, dan moet je als korfbalvereniging nog beter je best doen om je leden te behouden.

 

Focus op de jeugd

Een aantal jaren geleden besloten de leden van Groen Zwart dat de nadruk moest komen te liggen op het in stand houden van haar jeugdafdeling. Op dit moment spelen de Groen Zwart teams dan ook in bijna alle jeugdafdelingen, en bij de senioren is de club zowel in de reguliere weekendcompetitie als in de midweekcompetitie met een team vertegenwoordigd. De veldcompetitie, verdeeld over twee periodes en gescheiden door een volledige zaalcompetitie, wordt gespeeld op de eigen, van kunstgras voorziene accommodatie met clubhuis aan de Azelosestraat (tegenover de carpoolplaats) en in de Sporthal ‘t Wooldrik.

 

Zie ook ons eerdere bericht: 'Korfballers maken zich op voor eeuwfeest'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan Gielians — 26 jan 2021
Jammer maar een heel verstandig besluit!

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024