Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit
25-01-2021
BORNSE KORFBAL CLUB OOK NA 100 JAAR NOG SPRINGLEVEND

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club Groen Zwart werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal, natuurlijk voor de club, maar ook voor Borne. In 2019 werd er daarom al een begin gemaakt met de organisatie van dit bijzondere jubileum. Maar vorig jaar kwam het virus. Besloten werd alle feestelijkheden door de schuiven naar de tweede helft van dit jaar. Kortgeleden namen de jubileumcommissie en het bestuur het besluit om alles nog verder op te schorten, tot 2022. “Feesten op anderhalve meter hoort niet bij onze club”, aldus de jubileumcommissie.

 

Ambitie

Wat dat betreft zit het de 100-jarige niet mee. Toch is het korfballen bij Groen Zwart springlevend. In de loop der jaren zijn er meerdere promoties gevierd, maar ook degradeerde het vlaggenschip van de vereniging naar lagere klassen. Op dit moment wordt er breedtekorfbal gespeeld met het eerste team, maar de ambitie is om volgend seizoen weer van start te gaan in het wedstrijdkorfbal.

 

De afgelopen jaren waren moeilijk voor Groen Zwart. Van een stabiele tweede klasse korfbalvereniging, met uitschieters naar de eerste klasse, zag men de belangstelling voor korfbal in Borne afnemen. Het sportaanbod hier is zo divers dat veel verenigingen leden aan zich willen binden. Dat kan ook de doodsteek zijn voor kleine verenigingen met weinig vrijwilligers. Tel daarbij de populariteit van bijvoorbeeld het damesvoetbal, én de mooie successen van Borhave en Apollo 8, dan moet je als korfbalvereniging nog beter je best doen om je leden te behouden.

 

Focus op de jeugd

Een aantal jaren geleden besloten de leden van Groen Zwart dat de nadruk moest komen te liggen op het in stand houden van haar jeugdafdeling. Op dit moment spelen de Groen Zwart teams dan ook in bijna alle jeugdafdelingen, en bij de senioren is de club zowel in de reguliere weekendcompetitie als in de midweekcompetitie met een team vertegenwoordigd. De veldcompetitie, verdeeld over twee periodes en gescheiden door een volledige zaalcompetitie, wordt gespeeld op de eigen, van kunstgras voorziene accommodatie met clubhuis aan de Azelosestraat (tegenover de carpoolplaats) en in de Sporthal ‘t Wooldrik.

 

Zie ook ons eerdere bericht: 'Korfballers maken zich op voor eeuwfeest'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Jan Gielians — 26 jan 2021
Jammer maar een heel verstandig besluit!

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021