Herkansing voor 100-jarige
03-05-2022
KORFBALVERENIGING GROEN ZWART VIERT GROOTS EEUWFEEST ALSNOG

Herkansing voor 100-jarige

Eigenlijk zou 2021 voor de Bornse korfbalvereniging Groen Zwart hét grote jubileumjaar worden. Dan was het immers precies 100 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht. En een honderdjarig bestaan is nu eenmaal wel een dingetje. Zeker voor een relatief kleine vereniging als Groen Zwart. Al in een vroeg stadium werd daarom een achtkoppige jubileumcommissie in de steigers geholpen, maar al snel ging de stekker er weer uit. Corona bleek een niet te kloppen tegenstander. Nu, een jaar later, volgt de herkansing. “Want 100 jaar móét en zál worden gevierd”, aldus Stephanie en Marieke Peters. Opgetogen en verwachtingsvol vertellen ze het komende feestprogramma in grote lijnen gereed te hebben. “We kunnen er nog niet alles van verklappen, maar reken er maar op, dat het leuk wordt!”, zeggen ze bijna jubelend ze in koor.
 

Jeugdfeestdag op 15 mei

De aftrap van alle feestelijks is de grote Jeugdfeestdag op zondag 15 mei. Een feestdag die door de jeugdleden zelf is bedacht en waarvoor de gelden vorig jaar tijdens een sponsorloop al bij elkaar zijn gesprokkeld. Marieke: “Via een ideeënbus zijn tal van suggesties aangedragen en daar hebben we een voorlopige keuze uit gemaakt. Wat precies blijft nog even een verrassing, maar dat het spectaculair wordt is wel zeker. Onze jeugdleden zullen van 12.00 tot 20.00 uur een geweldige dag beleven, waarbij natuurlijk ruimte is voor het sportieve gedeelte, maar waarin ook de inwendige mens absoluut niet wordt vergeten.”
 

Een goede maand later, op dinsdag 21 juni, komen twee topspelers uit de hoogste korfballeague naar het sportcomplex op de hoek van de Azelosestraat/Hosbekkeweg om een bijzondere clinic te verzorgen voor de jeugd van Groen Zwart. Zij geven dan allerlei tips and tricks en een inkijkje hoe het spelletje nog veel leuker kan worden en proberen de Bornse jeugd te prikkelen nog veel meer uit hun talenten te halen.
 

Receptie en feestavond/reünie op 1 en 2 juli

Op vrijdagavond 1 juli vindt in het clubhuis de officiële receptie plaats voor genodigden, bondsbestuur en andere geledingen. Tijdens deze avond zal er ook een diapresentatie te zien zijn met tal van kiekjes uit de afgelopen honderd jaar. Kiekjes die de ontwikkeling van de korfbalsport én natuurlijk die van Groen Zwart in geuren en kleuren zal vertellen. Diezelfde diapresentatie draait ook op zaterdagavond 2 juli, de avond van het grote feest en de reünie voor alle leden en oud-leden. Buiten wordt dan een grote tent geplaatst, een dj zorgt voor vrolijke muziek en de hapjes en drankjes maken het feest compleet. Oud-leden die geen uitnodiging ontvangen kunnen zich tot en met 15 juni aanmelden via wilma@groenzwart.nl.
 

“Nogmaals, we hebben er onwijs veel zin in”, aldus Stephanie en Marieke. “Groen Zwart is een enorm leuke vereniging, waar gezelligheid en allerlei randactiviteiten zeker zo belangrijk zijn als het korfballen zelf. Iedereen kent elkaar, we doen het samen. De jongste spelers bij ons zijn pas 6 jaar en niet zelden blijven ze - gelukkig - jarenlang lid van onze vereniging. Zo proberen we ook toekomstbestendig te blijven, want eerlijk… honderd jaar is wel een dingetje hoor!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024