Expeditie Robinson als ultieme droom
05-03-2017
IMKE WIEFFER WIL HET NOG BETER DOEN DAN MOEDER BERNADET

Expeditie Robinson als ultieme droom

Zo moeder, zo dochter. Imke Wieffer hoopt binnenkort in de voetsporen te treden van haar moeder Bernadet (foto hieronder) die in 2006 deelnam aan de finale van het survivalproject Expeditie Robinson van RTL5. De 25-jarige verloskundige en speelster van het eerste damesteam van volleybalvereniging Ecare Apollo 8 heeft haar zinnen gezet op deelname aan de editie van 2017, waarin ook vier niet-bekende Nederlanders worden toegelaten. Al weet ze ook dat de kans daarop relatief klein is.

“Eigenlijk wil ik dit al van jongs af aan. Vanaf de eerste serie heb ik het gevolgd. Toen mijn moeder meedeed was ik veertien, daarna gingen ze over naar bekende Nederlanders als deelnemers. Ik heb veel verhalen gehoord over hoe zwaar het is, maar zo’n avontuur lijkt me echt fantastisch. Het is een lang gekoesterde droom een keer mee te mogen doen, al weet ik dat er uiteindelijk maar vier die kans krijgen. Maar het spreekt me enorm aan zo’n beproeving mee te kunnen maken. Het lijkt me heel bijzonder op jezelf aangewezen te zijn in een totaal andere omgeving met je familie en vrienden op afstand. Dat maakt het ook heel geweldig zwaar, maar ik wil graag aan den lijve ondervinden of je je zelf in zo’n situatie kunt redden.”

Grenzen verleggen
“Ook die proeven vind ik heel gaaf”, gaat ze verder. “Ik ben erg fanatiek en competitief ingesteld, ik krijg al kippenvel bij de gedachte dat ik mee zou mogen doen om mijn grenzen te verleggen. In die proeven kun je je volledig uitleven, bovendien spreekt het me erg aan dat soort dingen in een groep te doen. Op bijvoorbeeld een eiland waar je niks hebt en een hut moet bouwen. Of waar je omstandigheden treft, waarbij ratten je oren kunnen aanvreten of waar je door een schorpioen gebeten kunt worden. Ik ben best bang voor insecten, maar ergens ben ik zo nieuwsgierig dat ik er gewoon achter wil komen hoe ik met dat soort dingen zou omgaan. Wat dat betreft lijk ik erg op mijn moeder. Maar ook als zij in het verleden niet had meegedaan, had ik me toch opgegeven. Voordeel is wel dat ik door mijn moeder weet hoe het eruit ziet. Ik heb wel geleerd, dat als je maar jezelf blijft, je best een kans hebt. Je ziet wel vaak een soort samenzwering en misschien dwingt de situatie je daar ook wel een beetje toe, maar zelf ben ik niet zo van complottheorie.”

Kip geslacht
De in Enschede werkzame en woonachtige Imke Wieffer vervolgt: “Je weet niet hoe je in zo’n groep valt, maar dat onbekende is ook het leuke. Ook in mijn werk ken ik veel onregelmatigheid en weinig structuur. Ja, je kunt wel zeggen dat ik een avontuurlijk type ben, dat zit wel een beetje in me. Ik heb al verschillende reizen gemaakt, onder meer tijdens mijn studie voor verloskundige naar Tanzania met enkele medestudenten. Een heel ander land, waar je minder te eten krijgt, ik heb daar zelfs een kip geslacht.”

Voor haar kandidatuur aan de editie van 2017 van Expeditie Robinson moest Imke Wieffer een filmpje insturen, waarbij ze onder meer moest balanceren op een paal (zie onderaan). Verder moet ze zichzelf een dienst bewijzen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. “Voor de vijftig kandidaten met de meeste stemmen is er een castingweekend, waarbij ook vijftig anderen worden uitgenodigd op basis van het filmpje, hun karakter of hun verhaal. Daar blijven er uiteindelijk vier van over, voor de rest wordt het programma gevuld met BN’ers.

Voorlopig koerst Imke Wieffer in elk geval nadrukkelijk aan op een plek in de top vijftig van de publieksverkiezing, waarin ze zondagochtend al ruim 4200 stemmen had verzameld. Maar dat kunnen er natuurlijk nooit genoeg zijn.
En als ze uiteindelijk als een van de vier uitverkorenen overblijft? "Dan wil ik het nog beter doen dan mijn moeder in 2006." (WP)

Ook stemmen op Imke? Ga dan naar http://www.expeditierobinson.nl/profile/507​

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024