SV Borne maakt droom van Andrew waar
DOCUMENTAIRE ERNSTIG ZIEKE SCHOTSE FAN FC TWENTE VANAVOND OP FOX SPORTS

SV Borne maakt droom van Andrew waar

De Supportersvereniging Borne van FC Twente heeft het ernstig zieke jongetje Andrew Rankin (11) afgelopen weekend een paar onvergetelijke dagen bezorgd. De Bornse fans van FC Twente zamelden na een bezoek aan het Schotse Stranrear FC samen met collega-fanclub Bagpipe in juli van dit jaar geld in om de komst van de jongen en zijn familie naar Twente mogelijk te maken. De trip van de Britten beleefde zaterdagavond z’n hoogtepunt met het bezoek aan de wedstrijd FC Twente-Roda JC, door de thuisclub met 3-0 gewonnen.

Andrew, zijn ouders en zusje en nog een twintigtal Schotten werden vrijdag met de Beatbuzz, waarmee in juli naar Schotland werd gereisd, door twintig leden van SV Borne afgehaald van Schiphol. Bij ’t Neutje in Hengelo werd het gezelschap getrakteerd op een gratis maaltijd en ook het onderkomen in het Intercity Hotel van de volgende nachten kon uit de opbrengst van de actie worden betaald.

Twee volle tassen
Zaterdag volgde een rondleiding door De Grolsch Veste, waar een bezoek aan de fanshop van FC Twente Andrew twee volle tassen met clubartikelen opleverde. Voorafgaande aan het duel met Roda JC werd de inwendige mens versterkt in een Grieks restaurant. Daar dook tot verrassing van de gasten Theo Snelders op (foto rechts). De voormalig doelman van FC Twente, die ook enkele jaren in Schotland onder de lat stond bij Aberdeen en Glasgow Rangers, had zelf het initiatief genomen voor zijn ontmoeting met Andrew. De vroegere goalie overhandigde het jongetje een paar keepershandschoenen.

Ook Jos Hooiveld, zeven jaren geleden actief voor Celtic Glasgow en nu selectiespeler bij FC Twente, was van de partij. Voor de voor FC Twente succesvol verlopen partij tegen Roda mocht Andrew het speelveld betreden met een speciaal voor hem ontworpen vlag, gevolgd door de scheidsrechter en de beide team. Na afloop van de ontmoeting overhandigde sterspeler Oussama Assaidi van de Enschedeërs Andrew op het veld de wedstrijdbal (foto geheel onder).

Ontzettend dankbaar
“Het was geweldig om Andrew en zijn familie zo te zien stralen”, blikt bestuurslid Michel van Ballegooij van SV Borne terug op het weekend, waarin de droom van de Schotse jongen verwezenlijkt werd. “Die mensen waren zo ontzettend dankbaar, echt geweldig om mee te mogen maken. In totaal hebben we met de actie zo’n 4000 euro binnengehaald en daarvan is nog een mooi bedrag over. Het gezin wilde er eerst niets van weten dat te accepteren, maar uiteindelijk hebben we gelukkig duidelijk kunnen maken dat de inzameling toch echt helemaal voor Andrew bestemd was. We gaan de rest van geld waarschijnlijk besteden aan een invalidentoilet voor hem thuis, dat lijkt ons een prachtig doel.”

FC Twente TV maakte een reportage van het bezoek van Andrew Rankin en zijn familie aan de SV Borne en FC Twente. Die wordt vrijdagavond vanaf 18.00 uur uitgezonden op Fox Sports.

Lees ook ons eerdere artikel 'Een overgetelijke dag voor Andrew'



 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024