Verbouwing Iemnschelf in startblokken
PROCES VERTRAAGD, VERHUIZING ESCH NU IN HERFSTVAKANTIE

Verbouwing Iemnschelf in startblokken

Nog niet alle aspecten zijn volledig uitgewerkt en een kleine slag om de arm moet er nog wel gehouden worden, maar donderdagavond kon directeur Harrie Raanhuis dan toch eindelijk de plannen presenteren voor de verbouwing van basisschool ’t Iemnschelf aan belangstellende ouders.

 

Toen duidelijk werd dat de locatie De Esch zou sluiten, was de bedoeling om de kinderen van de centrumschool met ingang van het nieuwe schooljaar te laten verhuizen naar ’t Iemnschelf in de Stroom-Esch. Door allerlei redenen liep het proces vertraging op en de nieuwe planning is dat de verhuizing in de herfstvakantie plaatsvindt.

 

Vertragingen

“We liepen tegen veel dingen aan”, legde Raanhuis uit. “Het zou een Integraal Kindcentrum (IKC) moeten worden, samen met de kinderopvang.” De eerste tekening werd volgens die richtlijnen gemaakt. “De gemeente vond dat het allemaal wel heel erg snel ging. Ze hadden meer tijd nodig voor een visie op de IKC’s. Bovendien was het niet vanzelfsprekend voor de gemeente dat het kinderdagverblijf Maya de Bij van Kinderopvang Borne een plek zou krijgen.”

 

Voorlopig moest er maar verbouwd gaan worden zonder rekening te houden met de huisvesting van de kinderopvang.

 

Een nieuw ontwerp werd getekend, maar er werd opnieuw op de rem getrapt. “De gemeente had een rekenfout gemaakt, waardoor het budget moest worden teruggeschroefd. We hebben toen weer alles op de rij proberen te krijgen om binnen het budget te kunnen blijven.” Het derde ontwerp zag het licht en kon goedgekeurd worden.

 

Extra lokalen en een centrale hal

Vier extra lokalen worden er aan ’t Iemnschelf gebouwd voor de kinderen van De Esch, die in ieder geval het eerste jaar van de verhuizing bij elkaar zullen blijven. “Er komt ook een nieuwe centrale hal en daar ben ik heel blij mee”, zei Harrie Raanhuis. “In het huidige onderwijs willen we kinderen steeds meer laten samenwerken en ook voor bijeenkomsten is zo’n hal heel fijn.” Ook rondom de school zijn er plannen om de speelgelegenheden op te knappen en te verfraaien. “We gaan het heel mooi maken.”

 

Verkeer

Voor de veiligheid van de kinderen is er een verkeerscommissie, met Veilig Verkeer Nederland, politie, ouders en gemeente, aan de slag gegaan. “Daar kan ik nu nog niet zo veel over zeggen. We hebben het over de tunnel, kruisingen en het vrachtverkeer.” Helemaal uitgekristalliseerd is het nog niet. Voor Raanhuis staat het vast dat ook dit aspect voor de verhuizing geregeld moet zijn. “Het moet allemaal pico bello voor elkaar zijn, anders houden we De Esch gewoon langer open. We verhuizen als het kan. Het gaat om het hele plaatje.”

 

Kinderopvang

Maya de Bij kan in ieder geval tot de verhuizing in het gebouw blijven. Hoe het daarna verder gaat met de kinderopvang is voornamelijk aan de gemeente. “Een lastig verhaal. Het is jammer dat we niet meteen twee extra lokalen kunnen bijbouwen voor de kinderopvang, maar zover is de gemeente dus nog niet.”

 

In mei start de aanbouw van ’t Iemnschelf. Raanhuis kijkt uit naar het resultaat. “Het is straks even verhuizen, maar voor de kinderen wordt het een feest!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bijzonder — 17 mrt 2018
Ambtenaren, politiek en onderwijzers die vertragen? Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij bijzonder

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023