Compu-Tech nieuw in Nieuwe Kerkstraat
20-11-2018
GEORGE ABAJI ZET ONDERNEMING IN NEDERLAND VOORT

Compu-Tech nieuw in Nieuwe Kerkstraat

Twee weken geleden opende Compu-Tech haar deuren aan de Nieuwe Kerkstraat. De winkel in computers, smartphones en aanverwante artikelen van George Abaji heeft het pandje betrokken waar voorheen de speelgoedwinkel Coccinelle en later ’t Pakhuyske en CoCo Boutique gevestigd waren.

 

Abaji had twaalf jaar lang een soortgelijke onderneming in Syrië, maar moest het land vijf jaar geleden ontvluchten vanwege het oorlogsgeweld. “Christenen werden gestraft door de terroristen, terwijl wij niets met de oorlog te maken hadden”, vertelt hij. “Elke dag bommen, vrienden gingen dood…” Hij bleef zolang mogelijk zijn zaak openhouden, totdat er voor zijn deur een aanslag plaatsvond. “Ik heb het slachtoffer naar binnen gehaald. Gelukkig heeft hij de aanslag uiteindelijk overleefd.” Maar het was wel de druppel die Abaji deed besluiten een toekomst buiten de grenzen van Syrië te gaan zoeken.

 

Borne voelde meteen goed

In Nederland was het allereerst zaak om de taal te leren en daarnaast een opleiding te volgen, omdat zijn diploma’s (onder andere van Microsoft) in Nederland niet geldig bleken. Hij wilde op eigen benen staan. “Ik was ondernemer en dat kan ik”, weet hij. “Ik probeer me altijd te verplaatsen in de klant, aandacht te geven, eerlijk te zijn en een goede prijs te geven.” Een eigen zaak was een logische keuze.

 

De zoektocht naar een geschikte plek bracht de in Enschede woonachtige Abaji naar Borne. “Toen ik hier met mijn vader kwam zag ik de Stephanuskerk en al die mensen in het dorp... Het voelde meteen goed van binnen, ook bij mijn vader. Bijna als de hand van God. Hier moest ik beginnen!”, klinkt het enthousiast. De klik met de eigenaar van het pand was er ook meteen en Abaji kon aan de slag met de inrichting van zijn winkel. Dat deed hij met hulp van vrienden. “Ik ben goed in computers, maar niet in timmeren”, lacht hij.

 

Over Compu-Tech

Compu-Tech heeft computers, smartphones en aanverwante artikelen te koop, van degelijke merken met een goede prijs-kwaliteit verhouding. “Door ervaring weet ik inmiddels wel wat ik met vertrouwen kan inkopen.” Daarnaast is service en reparatie belangrijk. “Ook aan huis. Een wifi-netwerk inrichten bijvoorbeeld. Dat doe ik bijna dagelijks.” Vooral ouderen doen nog wel eens beroep op Abaji. “Computers zijn hele mooie dingen, als ze het goed doen. Ouderen zijn er niet mee opgegroeid en komen dan al snel bij ons terecht. Ik wil ze graag helpen.”

 

George Abaji spreekt inmiddels uitstekend Nederlands, maar kan zich toch nog wel eens verwonderen over de taal. “Waarom zeg je ‘een abonnement afsluiten’? Hoezo ‘afsluiten’? Je begint er juist aan!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marko Zwier — 02 apr 2021
En hij heeft sinds 1 april 2021 een nieuwe website.
Jacqueline — 17 okt 2019
Top! Ben er vanmorgen voor de eerste keer geweest. Vriendelijke,eerlijke,behulpzame man. Deze man verdient dan ook een goede en eerlijke kans in Borne. Veel mensen kunnen een voorbeeld aan hem nemen.Respect!!
Marko Zwier — 10 okt 2019
Ik vind het een geweldige goede zaak. zie: https://markozwier.blogspot.com/2019/10/tip-goede-techniekzaak-borne-eigenaar.html
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 20 nov 2018
Beste George, welkom in ondernemend Borne en namens de BBO heel veel succes met je nieuwe bedrijf Compu-Tech in Borne!
George Abaji — 20 nov 2018
Ik wou jullie van harte bedanken voor jullie steun en liefde die gaven mij nog een keer dat gevoel dat ik tussen mijn ouders ben.
God zegelt jullie en jullie gezinen.
Max de Mooij Sr. — 20 nov 2018
Ziet er prachtig uit! Ik wens u veel succes met uw mooie zaak!
Siny Boer — 20 nov 2018
Veel succes meneer Abaji!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024