Bordje voor goed werkgeverschap
BRANDWEER EERT HOVENIERSBEDRIJF ELLENBROEK VOOR BESCHIKBAAR STELLEN VRIJWILLIGER

Bordje voor goed werkgeverschap

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het (nog) niet. Als de alarmpieper gaat van de vrijwilligers die bij de brandweer werken, springen ze in de regel direct op de fiets of in de auto om zich bij de kazerne aan De Bieffel te melden. Tenminste… als het goed is en de werkgever er mee akkoord kan gaan. En dat laatste gebeurt helaas nog te weinig. Vandaar dat de Brandweer Twente deze weken haar focus erop richt om meer werkgevers bereid te vinden hierin mee te gaan. Vrijdagmorgen werd Hoveniersbedrijf Ellenbroek aan de Twickelerblokweg in het zonnetje gezet omdat daar wél een volmondig ‘ja’ klonk.

 

‘Pijlers van de brandweer’

Dat zonnetje, of beter gezegd gevelbordje, werd werkgever Vincent Ellenbroek overhandigd door burgemeester Rob Welten en kazernecommandant Dave de Leeuw. “Het is fijn hier te mogen staan”, aldus Welten “en goed te ervaren dat er ook binnen Borne mensen leven en werken die bij de samenleving betrokken zijn. Zonder vrijwilligers kunnen we niets, zij vormen de pijlers van de brandweer en dus zijn werkgevers een essentieel onderdeel in dit proces. Ik wil hiervoor dan ook nadrukkelijk mijn waardering uitspreken”, zo zei hij.

 

Ook Dave de Leeuw stak zijn waardering niet onder stoelen of banken. “Het is geweldig dat u onze vrijwilliger Wout de ruimte geeft om zich tijdens werktijd voor de brandweer in te zetten. We zijn uitermate blij met Wout. Vorig jaar trad hij toe tot het vrijwillige korps, gisteren behaalde hij zijn eerste module. Dat soort mensen hebben we nodig, ook in Borne.”

 

Nieuwe vrijwilligers nodig

Vervolgens werd het allereerste gevelbordje in de gemeente officieel aan Vincent Ellenbroek overhandigd. Waar het precies komt te hangen, bleef nog even in het ongewisse. Daar bleken de meningen over verdeeld. Maar dat zal ongetwijfeld goed komen. Ellenbroek was er in elk geval blij mee. “Als ik zelf brand zou krijgen, hoop ik ook dat er voldoende mensen klaar staan om te helpen.” En Wout ten slotte: “Vooral overdag hebben we echt vrijwilligers nodig, ik hoop dat we er snel nieuwe mensen bijkrijgen.”

 

Op 27 maart wordt er in de kazerne aan De Bieffel een speciale avond belegd voor Bornse ondernemers die een medewerker afstaan. Een presentatie en rondleiding maken dan deel uit van het avondprogramma. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024

Goede doelen profiteren weer van aspergekistje

Het is inmiddels goed gebruik dat de Lionsclub Borne de opbrengst van haar jaarlijkse acties...
20-03-2024