Oaverdriev'n kuj 't beste met nen boot!

DEC

13

Oaverdriev'n kuj 't beste met nen boot!

20:30 Kulturhus Borne

Oosterlingen worden gezien als een nuchter volkje. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Cabaretier Thijs Kemperink is maar wat trots op zijn afkomst en steekt dit niet onder stoelen of banken. In ‘Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot’ gaat Thijs op zoek naar de identiteit van de streek.

Vroeger was alles beter, toch ziet Thijs dit anders. Het aantal illegale etherpiraten is het grootst in jaren. De keten zitten vol met jeugd waar geen woord Nederlands gesproken wordt. Roddelen gebeurt nog volop, maar een Tukker weet ook heel goed wanneer hij zijn mond moet houden.

Waarden
Thijs vertelt ons over een waargebeurd verhaal met een vraagstuk, waarop het antwoord tot op de dag van vandaag niet bekend is. Tot Thijs tijdens zijn dagelijkse wandeling aan het kanaal Gerrit ontmoet. Gerrit weet meer van dit verhaal, maar heeft zoals zovelen besloten te zwijgen tot het graf. Of? Thijs neemt je mee in een verhaal waarin duidelijk wordt hoe normen en waarden vroeger in een dorp werden nageleefd. En hoe zit dat nu? Zijn we als streek nog steeds zo of veranderden we echt? Thijs zoekt het uit en brengt hiermee tegelijkertijd een ode aan de regio.

Thijs: ‘Komen jullie allemaal gezellig op visite, proosten we daarna op het leven!’

Rondom deze voorstelling verschijnt de documentaire ‘Overijsselse Streken’ bij RTV Oost, waarbij Thijs de streek intrekt op zoek naar de normen, waarden en tradities.

Eerder geschreven over Thijs Kemperink:

̶0;Kemperink houdt een goede balans tussen inzichten en gein” (Theaterkrant)

̶0;Wel eens een authentieke representant van Twente gezien?̷0; Een suggestie: neem Thijs Kemperink serieus, nu hij onhoudbaar is doorgeschoten van stand-up comedy naar cabaret”(★★★★ Dagblad van het Noorden)

Entree €19,50, inclusief pauzedrankje
Tijd 20:30 uur

In samenwerking met Schouwburg Hengelo. 

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip