Zondag 9 april bruist het weer in Borne

 

Naar schatting 30.000 bezoekers schuifelden vorig jaar door Oud Borne langs de levende standbeelden tijdens het Open Kampioenschap NO-Nederland voor Living statues. Dit kampioenschap is dan ook de vertrouwde publiekstrekker van het jaarlijkse evenement ‘Borne op z’n Best’, waarin Bornenaren laten zien wat ze in huis hebben op cultureel, kunstzinnig en muzikaal gebied.

 

Vol programma

Alom in het centrum – op pleinen, in straten en in kerken – treden koren, orkesten, bands en dansgroepen op. Op de Bolkshoek (het plein voor AH) is er de kunstmarkt Kunst in Borne waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Kunstenaars uit de wijde regio en ook uit Duitsland – Kunst in Borne werkt samen met Kunst am Schloss van Ahaus - tonen er hun beeldhouwwerken, schilderijen en sieraden.

 

De beentjes los

Op het plein vóór het Kulturhus wordt ook dit jaar het zogenaamde Borne Bal gevierd. Iedereen kan op een dansvloer aanschuiven, meedansen en de pasjes onder de knie proberen te krijgen. Foodliefhebbers en andere smulpapen kunnen zich tegoed doen aan alle lekkers dat uit de maar liefst twaalf mobiele keukentjes wordt aangeboden.

 

En meer ...

Vaste onderdelen van Borne op z’n Best zijn verder de boekenmarkt, de brocante, de creamarkt en het jeugdplein vol leuke dansoptredens en kinderactiviteiten. De gezellige terrassen en de koopzondag completeren de dag. Kortom, de 9e april bruist het weer in Borne!

 

In deze special op BorneBoeit houden we u in de aanloop naar 9 april op de hoogte van alle ins en outs, nieuwtjes en praktische informatie. En natuurlijk zullen we uitgebreid verslag doen van het evenement dat hoog gewaardeerd wordt door bezoekers van buiten Borne, maar zeker ook door de Bornenaren zelf.

 

Meer info over Borne op z'n Best 2017:

algemeen : info@hetbestevanborne.nl

living statues : statues@hetbestevanborne.nl

 

Informatie over parkeren

parkeren