Zondag 15 april bruist het weer in Borne

 

Naar schatting 30.000 bezoekers schuifelden vorig jaar door Oud Borne langs de levende standbeelden tijdens het Open Kampioenschap NO-Nederland voor Living statues. Dit kampioenschap is dan ook de vertrouwde publiekstrekker van het jaarlijkse evenement ‘Borne op z’n Best’, waarin Bornenaren laten zien wat ze in huis hebben op cultureel, kunstzinnig en muzikaal gebied.

 

Vol programma

Alom in het centrum – op pleinen, in straten en in kerken – treden koren, orkesten, bands en dansgroepen op. Op de Bolkshoek (het plein voor AH) is er de kunstmarkt Kunst in Borne waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. En verderop in het centrum tonen ROC-studenten van de textiel- en modeopleiding hoe kunst en mode naadloos in elkaar kunnen opgaan.

 

Living Statues

Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden voor de living statues. Het is namelijk voor het tiende jaar op rij dat er vele tientallen levende standbeelden uit binnen- en buitenland naar Borne komen voor het op één na grootste festival van ons land. Met recht een feestje dus, dat we vieren met een groot aantal kampioenen van de afgelopen jaren én met niemand minder dan John Eicke, de tweevoudig Duitse wereldkampioen (zie foto). Speciaal voor deze feestelijke editie komt hij met zijn wereldact Blanko naar Borne. Maar vergeet daarnaast ook niet de kinderen die vol overtuiging en vertederend hun acts op de sokkel brengen...

 

En alsof dat nog niet voldoende is, steekt zo af en toe ook een antieke Citroën Traction haar neus in de statuesroute om van daaruit met een opzienbarende en kunstzinnige performance het verbaasde publiek te verrassen.

 

En meer...

Vaste onderdelen van Borne op z’n Best zijn verder de brocante, de creamarkt en het jeugdplein vol leuke dansoptredens en kinderactiviteiten. De gezellige terrassen en de koopzondag completeren de dag. Kortom, de 15e april bruist het weer in Borne!

 

In deze special op BorneBoeit houden we u in de aanloop naar 15 april op de hoogte van alle ins en outs, nieuwtjes en praktische informatie. En natuurlijk zullen we uitgebreid verslag doen van het evenement dat hoog gewaardeerd wordt door bezoekers van buiten Borne, maar zeker ook door de Bornenaren zelf.

 

Meer info over Borne op z'n Best 2018:

algemeen : info@hetbestevanborne.nl

living statues : statues@hetbestevanborne.nl

 

Informatie over parkeren

parkeren

 

Uitgelicht

Beste van Borne hoogst gewaardeerd

De evenementen in de gemeente Borne worden gewaardeerd. Dit blijkt uit een enquête onder de inwoners van de gemeente Borne. Alle evenementen krijgen een rapportcijfer 6 of hoger. Het Beste van Borne/Living Statues wordt het beste beoordeeld, met een 8,6. 

(Uw banner hier?)
-->