Kerk en samenleving

Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal

 

Op deze pagina's vindt u een globaal overzicht van wat er zoal gebeurt in Borne, Hertme en Zenderen als het gaat om onze samenleving. Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal. Zo treft u een overzicht aan van alle kerken en geloofsgemeenschappen die onze gemeente rijk, maar ook bieden wij een podium aan mensen die vanuit hun professie en betrokkenheid hun licht willen laten schijnen op datgene wat met onze samenleving van vandaag te maken heeft. De ene keer beschouwend en dan weer kritisch, maar altijd weer op basis van een grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

 

BorneBoeit heeft niet de pretentie met deze pagina's compleet te zijn. Wel willen we op deze wijze een bijzondere bijdrage leveren aan onze opdracht u zonder ophouden op de hoogte te brengen en te houden van alles wat er zich in Borne en haar kerkdorpen afspeelt. Ook als het gaat om kerk en samenleving.

 

Nieuws

Nog één KWF-ronde voor Herman en Gerrie

“Eigenlijk is het allemaal heel dubbel”, verzucht Gerrie ter Weele. Het is haar antwoord op de vraag of ze blij is dat er over ruim...
05-08-2021

Nieuws

Borns Benefietconcert voor Giro 555

‘We gaan leuke dingen doen’, zegt Hans Oude Middendorp, bassist van het koor Inpajoko uit Borne. Waarmee hij het initiatief lanceert...
28-07-2021

Meer nieuws

Uitgelicht

Digitale Kerkwijzer

De Kerkwijzer van de HH Jacobus en Johannes, met daarin nieuws over vieringen en achtergronden is ook digitaalste raadplegen. 

Uitgelicht

Nieuwe Koorschool Borne

Heb je zin in zingen? In het najaar start voor kinderen vanaf 6 jaar de nieuwe Koorschool Borne. 

Uitgelicht

Protestantse Kerk Borne wil gezinnen helpen

Daarom zoekt de werkgroep Vakanties en Uitstapjes vrij- en kortingskaartjes, vervoer en accommodaties.