Kerk en samenleving

Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal

 

Op deze pagina's vindt u een globaal overzicht van wat er zoal gebeurt in Borne, Hertme en Zenderen als het gaat om onze samenleving. Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal. Zo treft u een overzicht aan van alle kerken en geloofsgemeenschappen die onze gemeente rijk, maar ook bieden wij een podium aan mensen die vanuit hun professie en betrokkenheid hun licht willen laten schijnen op datgene wat met onze samenleving van vandaag te maken heeft. De ene keer beschouwend en dan weer kritisch, maar altijd weer op basis van een grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

 

BorneBoeit heeft niet de pretentie met deze pagina's compleet te zijn. Wel willen we op deze wijze een bijzondere bijdrage leveren aan onze opdracht u zonder ophouden op de hoogte te brengen en te houden van alles wat er zich in Borne en haar kerkdorpen afspeelt. Ook als het gaat om kerk en samenleving.

 

Nieuws

Gewoon omdat het leuk en lekker is

Wekelijks trekt de Rolstoelwandelgroep Borne er met zo’n 15 bewoners van Het Dijkhuis, de Aak en de Schoener op uit om enkele uurtjes van...
01-06-2023

Nieuws

Nog één keer de focus op Maria

Meimaand Mariamaand. De oudere generatie werd het met de paplepel ingegoten. En tot op de dag van vandaag wordt de Mariamaand in Borne gevierd met...
30-05-2023

Meer nieuws

Uitgelicht

Column

Cis Govers van Leendert Vriel over het belang van vrijwilligers.  

Uitgelicht

Digitale Kerkwijzer

De Kerkwijzer van de HH Jacobus en Johannes, met daarin nieuws over vieringen en achtergronden is ook digitaal te raadplegen. 

Uitgelicht

Samen Kerken

Wekelijkse column van de Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen over de (christelijke) wereld van vandaag.