Kerk en samenleving

Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal

 

Op deze pagina's vindt u een globaal overzicht van wat er zoal gebeurt in Borne, Hertme en Zenderen als het gaat om onze samenleving. Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal. Zo treft u een overzicht aan van alle kerken en geloofsgemeenschappen die onze gemeente rijk, maar ook bieden wij een podium aan mensen die vanuit hun professie en betrokkenheid hun licht willen laten schijnen op datgene wat met onze samenleving van vandaag te maken heeft. De ene keer beschouwend en dan weer kritisch, maar altijd weer op basis van een grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

 

BorneBoeit heeft niet de pretentie met deze pagina's compleet te zijn. Wel willen we op deze wijze een bijzondere bijdrage leveren aan onze opdracht u zonder ophouden op de hoogte te brengen en te houden van alles wat er zich in Borne en haar kerkdorpen afspeelt. Ook als het gaat om kerk en samenleving.

 

Nieuws

Levendige markt voor geest en lichaam

De Body, Mind en Spirit markt trok zaterdag veel bezoekers. De jaarlijkse spirituele beurs vond dit jaar niet plaats in het Kulturhus, maar was...
12-01-2019

Nieuws

Borne steekt regenboogvlag uit

De storm die de afgelopen dagen opstak over de zogenaamde ‘Nashville-verklaring’ leidde ertoe dat op veel plekken in Nederland de...
10-01-2019

Meer nieuws

Uitgelicht

Oecumenische viering in Zenderen

Zondag 27 januari organiseert de Raad van Kerken om 10.00 uur een oecumenische viering in de RK-Kerk in Zenderen.  

Uitgelicht

Geld maakt niet gelukkig, maar...

In haar nieuwe column beschrijft Natasja Kroese van Boom afscheidszorg dat iedereen een waardig afscheid verdient, of 'ie nu rijk is of niet.