Kerk en samenleving

Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal

 

Op deze pagina's vindt u een globaal overzicht van wat er zoal gebeurt in Borne, Hertme en Zenderen als het gaat om onze samenleving. Kerkelijk, maatschappelijk en sociaal. Zo treft u een overzicht aan van alle kerken en geloofsgemeenschappen die onze gemeente rijk, maar ook bieden wij een podium aan mensen die vanuit hun professie en betrokkenheid hun licht willen laten schijnen op datgene wat met onze samenleving van vandaag te maken heeft. De ene keer beschouwend en dan weer kritisch, maar altijd weer op basis van een grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

 

BorneBoeit heeft niet de pretentie met deze pagina's compleet te zijn. Wel willen we op deze wijze een bijzondere bijdrage leveren aan onze opdracht u zonder ophouden op de hoogte te brengen en te houden van alles wat er zich in Borne en haar kerkdorpen afspeelt. Ook als het gaat om kerk en samenleving.

 

Nieuws

Carmelitessen verlaten klooster

Het inmiddels 140-jarige Carmelitessenklooster in Zenderen wordt met sluiting bedreigd. Nu nog verblijven er drie zusters, waarvan twee op hoge...
19-10-2019

Nieuws

Vrijwilligers verwend met brunch

Zondag werd voor de negende keer de vrijwilligersbrunch in Het Dijkhuis georganiseerd. De leden van Lionsclub Borne namen het initiatief en vanuit...
13-10-2019

Meer nieuws

Uitgelicht

Help Sri Lanka en stem vóór 15 oktober

Heb jij al gestemd op de Stichting Hulp aan Sri Lanka? Via de actie Warm Hart van de KRO-NCRV maakt de Bornse stichting dan kans op een donatie van 10.000, 5.000 of 2.500 euro. Doen dus en stem vóór 15 oktober!