Spelregels

De redactie van BorneBoeit doet haar uiterste best om professionele journalistieke inhoud te bieden. Dat kost geld, maar vooral ook veel inzet en energie. Om dit te kunnen blijven doen is het belangrijk dat het copyright dat op onze artikelen rust wordt gerespecteerd. Inbreuk op die auteursrechten is voor BorneBoeit zeer nadelig, maar komt helaas regelmatig voor.

Ongevraagd teksten, foto’s of delen daarvan toe-eigenen is echter wettelijk niet toegestaan en oneigenlijk gebruik kan je op een forse boete komen te staan. Regelmatig worden onze teksten en foto’s gebruikt door andere media of ‘nieuws-websites’ , die beter zouden moeten weten, maar vaak ook wordt de inhoud van BorneBoeit uit onwetendheid door anderen gebruikt.

 

De regels op een rij:

  • Je mag een tekstfragment van maximaal 50 woorden overnemen als je daarbij een link plaatst naar het originele artikel. In alle andere gevallen, ook als je een eigen samenvatting van het artikel wilt plaatsen, dien je contact op te nemen met de redactie. Voor de sociale media geldt dezelfde voorwaarde. Makkelijker is natuurlijk het bericht gewoon in z’n geheel te delen. Graag zelfs. Op onze website vind je boven ieder artikel knoppen om makkelijk via Twitter of Facebook te delen.

 

  • Je mag foto’s, van onze website of Facebook-pagina, voor persoonlijk gebruik downloaden. Voor ieder ander doel is toestemming nodig van de redactie. Dat geldt ook voor publicaties via de sociale media! In veel gevallen zullen we toestemming geven als er een bronvermelding bijgeplaatst wordt, maar neem even de moeite om het te vragen zodat we een manier kunnen vinden die niemand schade toebrengt.

 

  • In een aantal gevallen berust het copyright van teksten en foto’s op BorneBoeit bij derden, die ons toestemming hebben gegeven het materiaal op onze website te publiceren. Mocht je geïnteresseerd zijn in artikelen waarbij sprake is van copyright bij andere partijen, dan zullen wij je verzoek doorsturen naar de rechthebbenden.

 

  • Het gebruik van i-frames en rss-feeds is niet toegestaan.

 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Dank je wel voor het respecteren van onze rechten.

 

Team BorneBoeit

info@borneboeit.nl

 

Hoe wij omgaan met reacties op berichten

 

BorneBoeit biedt haar lezers de mogelijkheid om op berichten te reageren. Daarmee denken wij een discussiemogelijkheid te faciliteren die een wezenlijke toevoeging kan zijn voor het opiniërende karakter van onze website. Wel hanteren wij daarvoor een aantal spelregels.
 

  • Zo dienen reacties op de allereerste plaats respectvol te zijn en gericht op de inhoud van het bericht. Kritiek op elkaars mening mag, persoonlijke aanvallen worden niet getolereerd. Laster, belediging, discriminatie of intimidatie zijn uiteraard niet toegestaan, net zoals het gebruik van scheldwoorden of het maken van reclame voor diensten, producten of bedrijven. Vanzelfsprekend dien je je aan de wet te houden en bijvoorbeeld niet op te roepen tot haat of geweld en privacy- en auteursrechten te respecteren.

 

  • Om een reactie te kunnen plaatsen dien je je naam en het mailadres te vermelden, waarop we je in voorkomende gevallen kunnen bereiken. Deze mailadressen worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt en onder geen enkele voorwaarde aan derden verstrekt. Reacties dienen kort te zijn (maximaal plm. 50 woorden) en in het Nederlands geschreven. Eindeloze herhalingen van standpunten worden niet gewaardeerd.

 

  • BorneBoeit kan niet controleren op persoonsgegevens, wel op een werkend e-mail adres en dat doen we dan ook. Reageerders zijn door ons daarom altijd te benaderen als dat nodig is. Anonieme reacties/nicknames hebben we liever niet, maar we kunnen dat dus niet voorkomen. Het enige alternatief zou zijn de reactiemogelijkheid helemaal uit te schakelen en dat proberen we voorlopig nu juist te voorkomen. Daarom kiezen we ervoor om op inhoud te modereren.
     

  • De redactie doet haar uiterste best het reactieplatform conform de bovengenoemde spelregels te laten bestaan. Dit kan ook betekenen dat we reacties, die in onze ogen hieraan niet voldoen, moeten verwijderen. Dit doen we overigens zonder opgaaf van redenen. Reageerders die bij voortduring de spelregels negeren, zullen worden geblokkeerd om een verdere vervuiling tegen te gaan.

 

Met deze spelregels hopen wij een positief platform te kunnen zijn, passend binnen de community kaders die we ons hebben gesteld. Heb je een suggestie, tip of kritiek op het beleid? Stuur dan een mailtje naar info@borneboeit.nl. Reacties onder de artikelen zijn hiervoor niet de aangewezen weg.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!