Spelregels

De redactie van BorneBoeit doet haar uiterste best om professionele journalistieke inhoud te bieden. Dat kost geld, maar vooral ook veel inzet en energie. Om dit te kunnen blijven doen is het belangrijk dat het copyright dat op onze artikelen rust wordt gerespecteerd. Inbreuk op die auteursrechten is voor BorneBoeit zeer nadelig, maar komt helaas regelmatig voor.

Ongevraagd teksten, foto’s of delen daarvan toe-eigenen is echter wettelijk niet toegestaan en oneigenlijk gebruik kan u op een forse boete komen te staan. Regelmatig worden onze teksten en foto’s gebruikt door andere media of ‘nieuws-websites’ , die beter zouden moeten weten, maar vaak ook wordt de inhoud van BorneBoeit uit onwetendheid door anderen gebruikt.

 

De regels op een rij:

  • U mag een tekstfragment van maximaal 50 woorden overnemen als u daarbij een link plaatst naar het originele artikel. In alle andere gevallen, ook als u een eigen samenvatting van het artikel wilt plaatsen, dient u contact op te nemen met de redactie. Voor de sociale media geldt dezelfde voorwaarde. Makkelijker is natuurlijk het bericht gewoon in z’n geheel te delen. Graag zelfs. Op onze website vindt u boven ieder artikel knoppen om makkelijk via Twitter of Facebook te delen.

 

  • U mag foto’s, van onze website of Facebook-pagina, voor persoonlijk gebruik downloaden. Voor ieder ander doel is toestemming nodig van de redactie. Dat geldt ook voor publicaties via de sociale media! In veel gevallen zullen we toestemming geven als er een bronvermelding bijgeplaatst wordt, maar neem even de moeite om het te vragen zodat we een manier kunnen vinden die niemand schade toebrengt.

 

  • In een aantal gevallen berust het copyright van teksten en foto’s op BorneBoeit bij derden, die ons toestemming hebben gegeven het materiaal op onze website te publiceren. Mocht u geïnteresseerd zijn in artikelen waarbij sprake is van copyright bij andere partijen, dan zullen wij uw verzoek doorsturen naar de rechthebbenden.

 

  • Het gebruik van i-frames en rss-feeds is niet toegestaan.

 

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Dank u wel voor het respecteren van onze rechten.

 

Team BorneBoeit

info@borneboeit.nl