Wensink-Zuid

Het Wijkplein Wensink-Zuid is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Borne, het Wijkcomité Wensink-Zuid en BorneBoeit ontstaan en wil een interactief platform zijn voor en door de wijkbewoners.

 

De wijk Wensink-Zuid is opgebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw en heeft een oppervlak van circa 42 ha. De ligging is ten zuiden van de kern Borne, tegen de spoorlijn aan. Langs de zuidkant stroomt de Bornschebeek met een groene buffer als uitloopgebied. Op steenworpafstand ligt het bedrijventerrein Westermaat, waar Ikea en Bauhaus zijn gevestigd.

 

Over het algemeen is de bezetting in leeftijdsopbouw van de plusminus 2.075 bewoners goed gespreid. De groep tussen de 50 en 60 jaar is het meest vertegenwoordigd. Het merendeel van de ruim 880 woningen bestaat uit koopwoningen; de wijk kent geen hoogbouw. Er is ruimte voor spelen en groenontwikkelingen, maar het stedelijk gebied is dichtbebouwd. Langs de spoorlijn ligt de fietssnelweg F35 met enkele aftakkingen op de wijk.

 

De faciliteiten en voorzieningen voor een prettig leef- en woonklimaat zijn aanwezig. Sportverenigingen maken in het weekend of ‘s avonds gebruik van de sportzaal bij schoolcomplex Wensinkhof. In de wijk is een aantal bedrijven gevestigd, alsmede een cafetaria, eetcafé, tankstation en het gezondheidscentrum De Poort van Borne. Ook is er een voorziening voor kinderopvang, staan er basisscholen met sportzaal en is er een school voor voortgezet onderwijs in de wijk gevestigd.

 

Nieuws

Aan de slag met de Europastraat

Zoals bekend wordt de Europastraat opnieuw ingericht. Met inbreng van omwonenden en gebruikers is de afgelopen maanden een zogeheten schetsontwerp...
28-05-2021

Nieuws

Wensink-Zuid heeft twijfels bij warmtenet

Voor de wijk Wensink-Zuid wordt een warmtenet kansrijk geacht om de wijk aardgasvrij te maken. Bewoners van de wijk hebben daar echter grote...
21-01-2021

Uitgelicht

Het gaat nu Úcht beginnen in Wensink-Zuid

De nutsbedrijven waren al begonnen in de Oude Hengeloseweg. Een prelude van de intensieve klus die wijk Wensink-Zuid te wachten staat en die zich over meerdere jaren zal uitspreiden. Dinsdagmiddag 1 oktober ging symbolisch de schop in de grond om aan te geven dat gemeente en uitvoerder NTP nu Úcht gaan beginnen met de wijk klimaatadaptief te maken en toekomstbestendig.
 

Uitgelicht

Wensink-Zuid op twee snelheden verder

Inwoners kiezen ervoor om nu van start te gaan met het waterbeheer en niet te wachten op de plannen voor de energietransitie. 

Uitgelicht

Er gaat veel veranderen in Wensink-Zuid

Woensdag 21 november was er een inspiratie- en informatieavond voor wijkbewoners van Wensink-Zuid over het ambitieuze en omvangrijke project om de wijk toekomstbestendig te maken. Een verslag. Prikbord

Na de laatste bijeenkomst omtrent plan wensink zuid , volgende stap gemeente woz waarde verhogen bij mensen die zonnepanelen plaatsen (waarde vermeerdering) en saldering bij teruglevering aanpassen ? Lees meer

30 nov 2018 om 14:45 | reacties (1)