Wensink-Zuid

Het Wijkplein Wensink-Zuid is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Borne, het Wijkcomité Wensink-Zuid en BorneBoeit ontstaan en wil een interactief platform zijn voor en door de wijkbewoners.

 

De wijk Wensink-Zuid is opgebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw en heeft een oppervlak van circa 42 ha. De ligging is ten zuiden van de kern Borne, tegen de spoorlijn aan. Langs de zuidkant stroomt de Bornschebeek met een groene buffer als uitloopgebied. Op steenworpafstand ligt het bedrijventerrein Westermaat, waar Ikea en Bauhaus zijn gevestigd.

 

Over het algemeen is de bezetting in leeftijdsopbouw van de plusminus 2.075 bewoners goed gespreid. De groep tussen de 50 en 60 jaar is het meest vertegenwoordigd. Het merendeel van de ruim 880 woningen bestaat uit koopwoningen; de wijk kent geen hoogbouw. Er is ruimte voor spelen en groenontwikkelingen, maar het stedelijk gebied is dichtbebouwd. Langs de spoorlijn ligt de fietssnelweg F35 met enkele aftakkingen op de wijk.

 

De faciliteiten en voorzieningen voor een prettig leef- en woonklimaat zijn aanwezig. Sportverenigingen maken in het weekend of ‘s avonds gebruik van de sportzaal bij schoolcomplex Wensinkhof. In de wijk is een aantal bedrijven gevestigd, alsmede een cafetaria, eetcafé, tankstation en het gezondheidscentrum De Poort van Borne. Ook is er een voorziening voor kinderopvang, staan er basisscholen met sportzaal en is er een school voor voortgezet onderwijs in de wijk gevestigd.

 

Nieuws

Avontureneiland officieel geopend

Met een tochtje op het fonkelnieuwe Pontje van Maris Stella opende wethouder Michael Geerdink zaterdag officieel het Avontureneiland in...
13-05-2023

Nieuws

Verder met bijzonder participatieproces in Wensink-Zuid

Juli vorig jaar vond de laatste bijeenkomst plaats van inwoners in Wensink-Zuid over het aardgasvrij maken van de wijk. Daarna werd het door...
12-05-2023

Uitgelicht

Nieuws

Het projectteam Wensink-Zuid heeft regelmatig iets te melden over het omvangrijke project in de wijk. Het laatste nieuws is te vinden op het tabblad ‘nieuws’, waar ook het Wijkcomité haar nieuwsberichten en aankondigingen van activiteiten plaatst.  

Uitgelicht

Opening Avontureneiland

Op zaterdag 13 mei wordt het nieuwe Avontureneiland officieel geopend. Voorafgaand daaraan is er om 13.00 uur een rondleiding.
 

Uitgelicht

En de winnaar van de speeltoestellen is…

25 november 2022 - Wensink Zuid heeft een ontwerp gekozen voor de speeltoestellen voor op het Avontureneiland. Woensdagavond vond in het Twickel college de inloopavond plaats. De bewoners uit de wijk hadden keus uit vier voorstellen van vier verschillende leveranciers. Met een opkomst van ongeveer 60 wijkbewoners was de opkomst goed te noemen. Stemmen zijn uitgebracht door zowel kinderen als volwassenen.  

Uitgelicht

Inloopavond speeltoestellen avontureneiland

Woensdagavond 23 november kunnen wijkbewoners tussen 17.00 en 18.30 uur in het Twickel College meepraten over de plannen voor speeltoestellen in het avontureneiland.