Over ons

De website BorneBoeit, online sinds 22 mei 2013, is ontstaan op initiatief van de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO). De reden was dat volgens de georganiseerde ondernemers Borne te weinig aan bod kwam in de bestaande media. Met de lancering van de website stelde de BBO, gesteund door een tiental founders, zichzelf twee belangrijke doelen. Het digitale platform moest eraan bijdragen dat Borne beter werd geprofileerd en bovendien moest BorneBoeit gaan functioneren als een bindende factor voor de ‘familie Borne’.

Nog geen zeven jaar later mag worden vastgesteld dat BorneBoeit in een behoefte voorziet. In 2019 werd de site maar liefst ruim 1,3 miljoen keer bezocht. Ook op sociale media mag BorneBoeit zich in een grote belangstelling verheugen: alleen al op Facebook zijn er 12.000 volgers.

Na een succesvolle opstartperiode nam de stichting BorneBoeit de supervisie over de website over van de BBO. In het kader van de verdere professionalisering berust de exploitatie van de website bij Anke Jonathans en Bertil Meyer. De stichting BorneBoeit wordt in de loop van 2020 getransformeerd naar een (grotere) raad van advies, die er mede op moet toezien dat BorneBoeit haar specifieke Bornse eigenheid en maatschappelijke betrokkenheid behoudt.