Wie is Robert Johnson, niet?

FEB

01

Wie is Robert Johnson, niet?

20:30 Kulturhus Borne

Duivelse verhalen rond een blueslegende & een whiskeyproeverij.

Kulturhus Borne heet blues en whiskeyliefhebbers hartelijk welkom op zaterdag 1 februari 2025 voor een authentieke bluesavond. Het avondvullende programma bestaat uit een whiskeyproeverij georganiseerd door Wijnkoperij Slijterij de Barrique ťn live muziek van bluesgitarist Big Bo en radiopresentator en muziekprofessor Marc Stakenburg.

Wijnkoperij Slijterij de Barrique uit Borne organiseert voorafgaand aan deze bluesy theatervertelling een delicious whiskeyproeverij!
Er zijn combikaarten verkrijgbaar, kaarten voor alleen het concert, en kaarten voor alleen de whiskeyproeverij.

Robert Johnson
Duivelse verhalen rond een blueslegende. Over geen enkele muzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over blues muzikant Robert Johnson. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te kunnen spelen is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer.

Waarom spreekt de man, die slechts 29 nummers opnam, een kleine eeuw na zijn dood nog altijd zo tot de verbeelding? Waarom had hij drie graven? Werd hij vergiftigd, neergeschoten of overleed hij aan een geslachtsziekte, en vanwaar de jarenlange verbeten jacht op ‘een derde foto’ van de muzikant?

Klassiekers
Bob Dylan noemt hem ‘een van de meest inventieve geniŽn ooit’, voor anderen is hij vooral een van de meest geslaagde marketinghypes ooit. Feit is dat veel van zijn nummers gelden als klassiekers; Sweet Home Chicago, Love in Vain, Hellhound on My Trail, Me and the Devil en Cross Road Blues.

In ‘Wie is Robert Johnson, niet?’†onderzoeken Delta bluesgitarist “Big Bo” Brocken en verteller Marc Stakenburg op luchtige wijze alle verhalen en fabels rond Robert Johnson. Bo brengt de muziek van de legende op een authentieke manier tot leven.

Feiten en fictie lopen hevig door elkaar, wat blijft is de verbeelding. Johnsons verhaal speelt in op de fantasie en ja, ER IS een derde foto. Of toch niet?

Over de makers;
Marc Stakenburg en Bo Brocken zijn beiden geen onbekenden in het Nederlandse muzikale landschap. Eerder speelden ze twee succesvolle theatertournees; ‘Het Geheim van Dockery Farms’ en ‘Trouble Soon Be Over’. De laatste met Frederique Spigt.

Marc is voornamelijk bekend vanwege zijn werk als radiopresentator voor de KRO en 40UP Radio en zijn lezingen over muziekgeschiedenis. Hij is auteur van twee boeken; ‘MusicTrails USA’ en ‘De Big Bang van de Popmuziek.’

Bo speelt al meer dan 30 jaar akoestische blues. Onder de artiestennaam Big Bo is hij een ware specialist op het gebied van de vooroorlogse bluesstijlen. In soloshows neemt hij je mee op een muzikale reis langs de plekken waar de blues ontstond. Hij won meerdere awards voor zijn werk als bluesartiest.

Whiskeyproeverij€16,50
Tijd 19:00 uur

Whiskeyproeverij + entree voorstelling€35,50
Tijd 19:00 uur

Entree voorstelling€20,50, inclusief pauzedrankje
Tijd†20:30 uur

In samenwerking met Schouwburg Hengelo.†

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip