Nieuws

Sem en Wout scoren met Corona cop

 

Vorig jaar werd in onze gemeente Borne Beats Corona gelanceerd, een ideeënwedstrijd voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar hoe corona te verslaan en de anderhalve meter te bewaren. Een van de inzendingen kwam van Sem Mulder en Wout Lubbers, beiden 14 jaar en studerend aan het Bataafs Lyceum in Hengelo. Ze bedachten de Corona cop, een straatartiest die verkleed als agent het winkelende publiek op een leuke manier erop moet wijzen de nodige afstand van elkaar te houden.

 

Hun idee vond gehoor. Vanaf woensdag 10 maart is de Corona cop wekelijks in Borne te vinden om zijn rondes door het dorp te maken. “Heel gaaf”, vertellen Sem en Wout. “Het is supertof dat ons idee nu wordt uitgevoerd en dat er een leuke manier is gevonden om de regeltjes na te leven.” Als beloning ontvingen ze beiden een zakje dorpsdaalders met een waarde van 25 euro.

 

Heb jij een geweldig plan? Dan scoor je wellicht duizend piek!

 

Iets geweldigs doen voor een ander is geweldig leuk. Eén keer of vaker. Iets groots of iets kleins. Ga samen met ouderen van een bejaardentehuis koken, organiseer een dagje uit voor tienermoeders of maak je buurtbewoners blij met een wijkfeest. En wat het ook is, iemand anders houdt er een geweldig gevoel aan over.

 

Ook voor jou is het feest want de NJR, de Nationale Jeugdraad, beloont jouw plan om iets geweldigs voor een ander te doen - mits het ook geweldig genoeg is natuurlijk - op dit moment zelfs met een bijdrage van maximaal 1.000 piek. Hopelijk genoeg om jouw plan perfect uit te voeren. Daarnaast krijg je nog eens alle support die nodig is. Meer weten? Kijk dan op www.njr.nl.

 

 

Coronaregels, best wel ingewikkeld…

 

Wat kun je doen als jij en je vrienden anders over de coronaregels denken? Want eerlijk, het is soms allemaal best wel lastig. De coronaregels zorgen dan ook regelmatig voor conflicten. Tussen jou en je vrienden of conflicten met jezelf. Je wilt van alles, maar je wilt je ook verantwoordelijk gedragen. De rijksoverheid heeft daarom kortgeleden een nieuwe website online gezet: www.coronaconflict.nl.

 

Op deze site delen jongeren hun coronaconflicten, vind je suggesties hoe je kunt reageren en check je de belangrijkste regels. Bijvoorbeeld als het gaat om een afspraak afzeggen, tóch naar de winkel, wanneer je in quarantaine moet en het skippen van een verjaardag.

 

StukTV zet jongeren in de spotlights

 

Geen voetbaltrainingen, festivals of andere uitlaatklep en maar weinig ruimte voor sociaal contact. Voor veel jongeren heeft de coronacrisis een grote impact op het dagelijks leven. Toch zijn er ook jongeren die niet bij de pakken neerzitten en binnen de huidige tijd en maatregelen zoeken naar wat er wél kan.

 

Daarom lanceert StukTV, samen met de Rijksoverheid, Young Impact en de Maatschappelijke Alliantie: Samen kunnen we niet Stuk. Met deze campagne willen zij samen met andere bekende YouTubers positieve verhalen onder de aandacht brengen en jongeren perspectief bieden. StukTV bereikt wekelijks 2,4 miljoen jongeren via YouTube en de eerste kick-off van Samen kunnen we niet Stuk was te zien tijdens de grote show op het YouTube-kanaal van StukTV.

 


Chats

Dit is de chatpagina van Jong!. Heb je iets leuks te melden aan je leeftijdgenoten, wil je iets vragen of gewoon even je ei kwijt, meld het hier dan. Misschien reageert er wel iemand... Lees meer

11 feb 2021 om 13:16 | reacties (0)