Koningsdag 2019: twee dagen feest!

 

Borne krijgt een ware primeur: voor het eerst in de geschiedenis zijn de activiteiten rond Koningsdag uitgesmeerd over twee dagen. Nog meer feest, dus. Want daar houden wij Bornenaren wel van.

Koningsdag wordt gezellig als altijd: een grote rommelmarkt, verschillende leuke activiteiten en de hele dag livemuziek op het Dorsetplein. Het Oranjecomité Borne is momenteel druk bezig om ervoor te zorgen dat er op 27 april in het centrum van het dorp voor iedereen iets te beleven is. En als het weer dan ook meehelpt gaat dat zeker lukken!

 

Maar er is meer: de avond voor Koningsdag is net als vorig jaar gedoopt tot Koningsavond in Melbuul’n Dorp! Dat betekent dat vanaf het grote podium op het Dorsetplein fantastische muziek zal klinken, en dat op het plein een geweldig feest wordt gevierd. Want de eerste editie van vorig jaar smaakte absoluut naar meer. De muziek wordt verzorgd door Dokter en de Heer, die met twee piano’s, een gitaar en drums gegarandeerd een feestje komen bouwen. Dat wordt swingen!

 

Digitaal magazine

Op deze website, het digitale magazine van het Oranjecomité, word je volledig op de hoogte gehouden van het programma, vind je mooie foto’s (sta je er zelf ook op?) en zie je welke Bornse verenigingen zich tijdens Koningsdag van hun beste kant laten zien.

 

Zo lees je alles over de verschillende kinderactiviteiten, het uitgebreide horecaplein en het programma in Het Dijkhuis. Je weet dus precies waar je op 27 april in Borne moet zijn. En vergeet niet de tekst van het Wilhelmus uit je hoofd te leren, als je die nog niet kent!

 

Concert

Net als vorig jaar belooft het Koningsconcert dit jaar ook weer één van de hoogtepunten van Koningsdag te worden. Dit jaar wordt het concert verzorgd door Stedelijk Orkest Borne, dat muzikale hulp krijgt van de band Dokter en de Heer. Hun optreden op het grote podium op het Dorsetplein moet dan ook wel een succes worden. Helemaal met veel publiek!

 

Doe mee!

Het Oranjecomité is op zoek naar zo veel mogelijk Vrienden. Samen met betrokken Bornenaren zorgen ze namelijk voor een uitgebreid programma en een spetterende dag! Ben je nog geen Vriend van het Oranjecomité? Meld je dan meteen aan op de Vrienden-pagina.