NEO laat opnieuw punten liggen
13-03-2023
GVAV-RAPIDITAS HOUDT DE ZWART-WITTEN OP 0-0

NEO laat opnieuw punten liggen

NEO begon slordig aan het thuisduel tegen GVAV-Rapiditas en de Groningers kwamen regelmatig in de buurt van de NEO-veste. Al na een minuut of twee schoot Patrick Venema uit kansrijke positie naast nadat hij de bal na een vloeiende aanval over links in bezit had gekregen. Na een poosje kreeg NEO veel meer controle en dat resulteerde na een kwartier in een controversieel moment. Doelman Carsten Meijwaard van GVAV moest ver zijn doel uit en maakte hands buiten het strafschopgebied.

 

‘Slechts’ geel

De prima leidende arbiter Kroesen oordeelde dat er niet direct sprake was van een scoringskans en gaf ‘slechts’ geel aan de goalie die vlak daarna de toegekende vrije trap van Rick ten Tusscher op geweldige wijze uit de kruising plukte. Vlak daarna bleek een vrije trap van Max Brunninkhuis door hem wat makkelijker te verwerken.


NEO creëerde in het restant van de eerste helft dan wel een optisch overwicht, maar meer dan een aantal slordige eindpasses en een paar schoten over of naast leverde dat niet op. GVAV had daarentegen vlak voor rust twee goede mogelijkheden. Eerst werd een overtalsituatie op belabberde wijze uitgespeeld en op slag van rust bracht Tom Klooster een mooie crosspass goed onder controle, maar zijn schot ging hoog over. Een dubbelblanke ruststand derhalve.
 

Tweede helft

In de eerste vijf minuten na de pauze had NEO op voorsprong kunnen komen. Eerst kon Stef Rompelaar een strakke pass van Max Brunninkhuis net niet onder controle brengen en vlak daarna raakte Mauro Lohuis met een venijnig schot de paal, waarbij de vingers van Meijwaard essentieel bleken voor GVAV.


De tweede helft kenmerkte zich verder door een licht overwicht van NEO dat echter nauwelijks resulteerde in uitgespeelde kansen. Stef Rompelaar was nog dichtbij een treffer, maar Meijwaard en twee GVAV-verdedigers hielden de bal met kunst- en vliegwerk uit het doel. De degelijk keepende Leco Zeevalkink moest aan de andere kant handelend optreden bij een lastige vrije trap, maar hoefde in het hele duel eigenlijk verder geen lastige reddingen te verrichten, hoewel GVAV wel degelijk af en toe tot gevaarlijke aanvalsopzetten kwam.

De middag van 'net-niet'

De ingevallen Jonathan van Dorssen had GVAV nog aan de winst kunnen helpen, maar eerst kopte hij naast in vrijstaande positie en wat later kon hij de bal net niet onder controle brengen in het doelgebied, waardoor de NEO-defensie kon redden. In de slotfase kreeg NEO een aantal vrije trappen op gevaarlijke plekken en uit een daarvan leek Jasper Scholten NEO toch naar drie punten te koppen, maar opnieuw kwam Meijwaard als winnaar uit de bus. Het bleek de middag van het ‘net-niet’ te zijn voor beide ploegen en na ruim 90 minuten eindigde het duel zoals het begonnen was: 0-0.

 

Komende zondag is NEO vrij en de week erna is Grc Groningen te gast op ’t Wooldrik.

 

foto’s: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 13 mrt 2023
Het voetbal leek wel op het weer.
Beetje wisselvallig. Dat gelde ook voor beide elftallen.Het was soms goed en slecht .
Toch had Neo deze wedstrijd kunnen winnen als de keeper van Gvav niet zo goed was. Wat een mooie reddingen had die kerel. 2 punten laten liggen en door. Heb nog steeds vertrouwen dat Neo nog mee kan doen voor het kampioenschap ! Wordt vervolgd.

Groetjes Bennie.

Heel NEO in Oranje!

Het zal niemand ontgaan zijn dat NEO de laatste tijd veel in het nieuws is geweest. Veel media...
31-03-2023

Apollo 8 niet opgewassen tegen Utrecht

In een goed gevulde sporthal De Veste speelde Apollo 8 woensdagavond in de kampioenspoule tegen...
30-03-2023

Heerlijk ‘losgaan’ aan de speeltafel

Een van de vragen op een kaartje uit het spel 30 Seconds is een omschrijving te geven voor het...
30-03-2023

BZSV de Blauwwitters degradeert

De Blauwwitters begonnen zaterdag onthutsend zwak aan het duel tegen SC Lemele. Daardoor keek...
27-03-2023

NEO blijft tegen GRC steken op 2-2

Vanaf het begin greep NEO tegen het Groningse GRC het initiatief en speelde ook een aantal...
27-03-2023

Apollo 8 blijft in de race

Apollo 8 speelde zaterdagavond een uitwedstrijd in de kampioenspoule tegen hekkensluiter...
27-03-2023