NEO gelijk bij Rigtersbleek
11-09-2023
MOEIZAAM BEKERDUEL VOOR DE ZWARTWITTEN

NEO gelijk bij Rigtersbleek

In de eerste helft van het bekerduel uit tegen Rigtersbleek was NEO veelal de bovenliggende partij en kreeg het ook meerdere mogelijkheden dat in een goal uit te drukken. In die fase kwam Ron Spoler twee keer in kansrijke positie, maar wachtte net iets te lang waardoor zijn schoten konden worden geblokt. Kevin van der Brug leek halverwege het eerste bedrijf NEO op voorsprong te zetten, maar hij werd bij zijn kopbal van dichtbij net te veel gehinderd. Na een half uur zette Bas Spenkelink met een strakke crosspass Ron Spoler aan het werk. Spoler wachtte even tot dezelfde Spenkelink in schietpositie kwam en diens schot van een meter of 25 meter eindigde boven de kansloze Bleek-goalie op de lat.

 

Ron Spoler

De mooiste aanval ontstond na ruim een half uur. Douwe Everink zette met een fraaie trap Wessel Bom aan het werk, wiens kopbal Stef Rompelaar bediende. De spits bediende collega Spoler op maat, maar tot afgrijzen van iedereen wist die de bal van dichtbij toch naast te werken. De koek was qua kansen nog steeds niet op, want Ron Spoler en Jasper Scholten lieten kleine mogelijkheden liggen, terwijl opnieuw Spoler de bal over tikte na een subtiele pass van Wessel Bom. De laatste twee wapenfeiten waren voor de thuisclub. Eerst werd een voorzet finaal gemist en vervolgens had Douwe Everink een goede redding in huis na een strakke voorzet van rechts. Net als vorige week had NEO de wedstrijd voor de pauze al lang moeten beslissen.

 

Met Daan Visscher op de plek van Kevin van der Brug werd aan de tweede helft begonnen. NEO kon in die fase niet het overwicht creëren van de eerste helft en Rigtersbleek kreeg een paar goede mogelijkheden. Halverwege deel twee pakte NEO de draad weer op en dat leverde een paar kleine kansen op, met name na een flitsende 1-2 over de rechtervleugel. De slotpass van Daan Visscher kon nog net verwerkt worden. Op dat moment waren overigens ook Sem Leferink, Bram Rikhof en Guus Hoekstein in het veld gekomen.

 

Toch nog doelpunten

Tien minuten voor afloop viel uit het niets de 1-0 voor de Bleek. Een dieptepass eindigde met een te korte terugspeelbal en Brian Berlijn kon de bal binnentikken, de wereld op zijn kop. NEO richtte zich op en Bas Spenkelink kopte vlak voor tijd uiterst fraai de 1-1 in, na een voorzet van Rick ten Tusscher. In de absolute slotfase was ook nog bijna de 1-2 gevallen, maar een van richting veranderd schot huppelde millimeters naast.

 

Door dit gelijkspel en de winst van Bon Boys op BWO gaan de Haaksbergenaren in elk geval door en bepaalt de uitslag van de resterende twee duels wie de tweede ploeg is die doorbekert. NEO moet donderdag sowieso winnen van BWO en moet dan de uitslag van Bon Boys tegen Rigtersbleek op zaterdag afwachten.

 

De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Op naar de Olympische Spelen

Woensdag vertrekt Florien Reesink met het Team NL Volleybaldames naar Parijs voor de Olympische...
19-07-2024

Wout op weg naar de halve finale

Nederland zit bij de laatste vier van het EK na een slopende strijd tegen Turkije. De eerste...
06-07-2024

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024