NEO start seizoen met klinkende zege
25-09-2023
SPARTA ENSCHEDE KRIJGT MET 4-0 KLOP

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van aftasten van beide ploegen. Die status quo veranderde echter compleet toen Kevin van den Brug na een aanval over links NEO al na 12 minuten, met een strak schot op voorsprong bracht. Vanaf dat moment ging het tempo aan beide kanten omhoog en lieten Sparta en NEO zien voetballend aan elkaar gewaagd te zijn. Maar voor Sparta was de rand van het strafschopgebied meestal het eindstation van de aanvallen. Een voorbeeld daarvan was een mooie aanval van de gasten na ruim een kwartier. Danny Reinders kreeg vrij baan over de linkervleugel, had wellicht zelf voor succes kunnen gaan, maar besloot tot een voorzet die in niemandsland eindigde.

 

Op de lat

NEO speelde gedreven, stoorde de Sparta-opbouw vaak goed en kreeg ook kansen op een grotere voorsprong halverwege. Stef Rompelaar kon een mooie aanval over links alleen maar schampen, een inzet van Wessel Bom kon met moeite van de lijn worden gered en na de mooiste aanval voor rust schoot Ron Spoler recht op doelman Quirijn Kiers. Sparta werd nog twee keer gevaarlijk via spits Daan Akkerman. De geslepen aanvaller kopte na 35 minuten op de lat boven Leco Zeevalkink en even later mikte hij koppend net te hoog.

 

Met ongewijzigde teams werd aan de tweede helft begonnen. NEO startte sterk en na een pass van Kevin van der Brug op Jasper Scholten kon Kiers nipt redden en werd de bal vervolgens in paniek tot corner verwerkt, die niets opleverde. Een vrije trap zo ongeveer vanaf de cornervlag leverde bijna de 2-0 op. De sterk spelende Rick ten Tusscher had een overstapje in huis na de inzet van Ron Spoler, maar de daaropvolgende inzet van Jasper Scholten scheerde millimeters naast.

 

De bevrijdende 2-0

Nadat Stef Rompelaar goalie Kiers bijna de bal ontfutselde overkwam Leco Zeevalkink aan de andere kant bijna hetzelfde. Zijn fout werd gelukkig niet afgestraft. Helaas moest Kevin van der Brug daarna geblesseerd het veld ruimen. Bram Rikhof kwam hem vervangen en deed dat prima. Na 70 minuten leek de beslissing te vallen. Een mooie aanval eindigde bij Jasper Scholten die Kiers op zijn pad vond en de goalie had ook een mooie reflex in huis op de rebound die hij nog net over kon tikken. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende 2-0 echter wel. De steeds weer opstomende Wessel Bom had een strakke voorzet in huis die maar half werd verwerkt door Kiers. De rebound was een prooi voor Jasper Scholten.

 

De wedstrijd was gelopen, want Sparta creëerde nadien nog maar één kans, Koen Kremers schoot een voorzet van rechts hoog over. NEO, waar Sem Leferink en Mauro Lohuis inmiddels in de ploeg waren gekomen, voerde daarentegen de score nog op ook. Beide keren stond een van uitblinkers, Wessel Bom, aan de basis. Bram Rikhof smaakte het genoegen zijn invalbeurt te bekronen met de 3-0 en nadat Bom de paal raakte was Stef Rompelaar attent en zette de 4-0 eindstand op het scorebord. Rick ten Tusscher had wellicht, net als in de eerste helft, nog een strafschop verdiend toen Kiers hem vasthield, maar arbiter Hoffmann koos voor een overtreding van Ten Tusscher.

 

Komende zondagmiddag gaat NEO op bezoek bij RKZVC in Zieuwent. Het duel begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 25 sep 2023
Zo de eerst wedstrijd zit er weer op.
En de eerste 3 punten zijn binnen.
Neo was stukken beter dus verdiend gewonnen. 4-0 das niet kinderachtig. Lekker begin en door.
Mannen proficiat. We trots op jullie.
Op naar meer.

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024