BZSV boekt tweede zege op rij
06-11-2023
EMOS IN ENSCHEDE MET 0-1 VERSLAGEN

BZSV boekt tweede zege op rij

In onvervalst Nederlands herfstweer, op een kletsnat veld met echt gras, nam BZSV zaterdagmiddag - op bezoek bij het Enschedese EMOS - al snel het initiatief. Al had het na tien minuten wel op achterstand kunnen komen. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door de centrale verdedigers. Het zorgde ervoor dat EMOS-middenvelder Mitch Beumer in een één tegen één situatie kwam met de Bornse doelman Tom Markvoort. Beumer schoot de bal met een boogje over de doelman, maar gelukkig voor de Blauwwitters ging de bal net langs de goede kant van de paal.

 

0-1 door Luc Scheper

EMOS hanteerde veelvuldig de lange bal en leek niets te zien in opbouwen van achteruit. Toen het dat voor het eerst wel probeerde ging het direct mis. Door goed druk zetten van Ben Kamers verstoorde hij de Enschedese opbouw en wist de bal te veroveren. Hij speelde de bal direct door naar aanvaller Luc Scheper. Waarop Scheper alleen op de het doel af kon. Hij liet doelman Jeroen Tannemaat kansloos, door hard en hoog de 0-1 in het doel te schieten.

 

Na de 0-1 bleef BZSV een licht veldoverwicht houden. Desondanks bleef EMOS gevaarlijk, voornamelijk uit standaardsituaties. Zo moest keeper Markvoort handelend optreden na een verrassend laag schot uit een hoekschop. De Blauwwitters waren daarentegen vooral dreigend via de vleugels, door middel van een aantal goede voorzetten. Gescoord werd er echter niet meer waardoor de ruststand werd bepaald op 0-1.

 

Tweede helft

In de tweede helft werd het veld er niet beter op door een stevige regenbui. Het zorgde ervoor dat het voetballen moeilijker werd dan in de eerste helft. Er werden nog wel de nodige duels uitgevochten, maar veel kansen werden er niet meer gecreëerd. Dit kwam voornamelijk door het controlerende spel van BZSV. Het gaf vrijwel niets weg en kwam niet in de problemen. Dit leidde tot de nodige frustratie bij EMOS.

 

Vijf minuten voor tijd moest EMOS dan ook zeer terecht met tien man verder, na een directe rode kaart voor invaller Justin Boonk. Hij ging op een nare manier op de rug van BZSV-speler Casper Schiller staan. In de blessuretijd ontspoorde de wedstrijd nog verder. Na een opstootje ging een speler van EMOS volledig door het lint. Deze mocht daarop ook direct gaan douchen van de scheidsrechter. De leidsman vond het daarna wel mooi geweest. Om erger te voorkomen besloot hij om maar meteen een einde aan de wedstrijd te maken. Zodoende mocht BZSV wederom drie punten bijschrijven.

 

Komende zaterdag is het aan BZSV de Blauwwitters de lastige taak om de goede lijn thuis door te zetten tegen de nummer twee van de competitie, SV Almelo. De wedstrijd op Sportpark ‘t Wooldrik begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Op naar de Olympische Spelen

Woensdag vertrekt Florien Reesink met het Team NL Volleybaldames naar Parijs voor de Olympische...
19-07-2024

Wout op weg naar de halve finale

Nederland zit bij de laatste vier van het EK na een slopende strijd tegen Turkije. De eerste...
06-07-2024

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024