BZSV boekt tweede zege op rij
06-11-2023
EMOS IN ENSCHEDE MET 0-1 VERSLAGEN

BZSV boekt tweede zege op rij

In onvervalst Nederlands herfstweer, op een kletsnat veld met echt gras, nam BZSV zaterdagmiddag - op bezoek bij het Enschedese EMOS - al snel het initiatief. Al had het na tien minuten wel op achterstand kunnen komen. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door de centrale verdedigers. Het zorgde ervoor dat EMOS-middenvelder Mitch Beumer in een één tegen één situatie kwam met de Bornse doelman Tom Markvoort. Beumer schoot de bal met een boogje over de doelman, maar gelukkig voor de Blauwwitters ging de bal net langs de goede kant van de paal.

 

0-1 door Luc Scheper

EMOS hanteerde veelvuldig de lange bal en leek niets te zien in opbouwen van achteruit. Toen het dat voor het eerst wel probeerde ging het direct mis. Door goed druk zetten van Ben Kamers verstoorde hij de Enschedese opbouw en wist de bal te veroveren. Hij speelde de bal direct door naar aanvaller Luc Scheper. Waarop Scheper alleen op de het doel af kon. Hij liet doelman Jeroen Tannemaat kansloos, door hard en hoog de 0-1 in het doel te schieten.

 

Na de 0-1 bleef BZSV een licht veldoverwicht houden. Desondanks bleef EMOS gevaarlijk, voornamelijk uit standaardsituaties. Zo moest keeper Markvoort handelend optreden na een verrassend laag schot uit een hoekschop. De Blauwwitters waren daarentegen vooral dreigend via de vleugels, door middel van een aantal goede voorzetten. Gescoord werd er echter niet meer waardoor de ruststand werd bepaald op 0-1.

 

Tweede helft

In de tweede helft werd het veld er niet beter op door een stevige regenbui. Het zorgde ervoor dat het voetballen moeilijker werd dan in de eerste helft. Er werden nog wel de nodige duels uitgevochten, maar veel kansen werden er niet meer gecreëerd. Dit kwam voornamelijk door het controlerende spel van BZSV. Het gaf vrijwel niets weg en kwam niet in de problemen. Dit leidde tot de nodige frustratie bij EMOS.

 

Vijf minuten voor tijd moest EMOS dan ook zeer terecht met tien man verder, na een directe rode kaart voor invaller Justin Boonk. Hij ging op een nare manier op de rug van BZSV-speler Casper Schiller staan. In de blessuretijd ontspoorde de wedstrijd nog verder. Na een opstootje ging een speler van EMOS volledig door het lint. Deze mocht daarop ook direct gaan douchen van de scheidsrechter. De leidsman vond het daarna wel mooi geweest. Om erger te voorkomen besloot hij om maar meteen een einde aan de wedstrijd te maken. Zodoende mocht BZSV wederom drie punten bijschrijven.

 

Komende zaterdag is het aan BZSV de Blauwwitters de lastige taak om de goede lijn thuis door te zetten tegen de nummer twee van de competitie, SV Almelo. De wedstrijd op Sportpark ‘t Wooldrik begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon het thuisduel...
27-11-2023

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen...
27-11-2023

Apollo 8 wint knap in en tegen Sneek

De Bornse eredivisionist werkte zaterdagavond in en tegen Sneek vanaf het eerste punt hard, liet...
26-11-2023

Borne verliest thuis van KOSC

Het waren de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zetten. Al in de vijfde minuut leidde...
20-11-2023

NEO lijdt bizar verlies bij FC Winterswijk

Wat je op één middag al niet mee kunt maken in een wedstrijd. NEO overkwam het in...
20-11-2023

‘Nu worden we zeker kampioen, yeah!!!’

Maandagavond werd ‘ie voor het eerst écht in gebruik genomen, de nieuwe vloer in de...
14-11-2023