Expositie: Schoenenpret, geŽnsceneerde fotografie

MRT

08

MEI

01

Expositie: Schoenenpret, geŽnsceneerde fotografie

Koetshuis

Kunst in het Koetshuis heeft Hubert van Mastrigt uitgenodigd om zijn kunst te laten zien. Hij maakt al 50 jaar foto’s en noemt het geënsceneerde fotografie.

 

Het is duidelijk; Hubert is niet zo van de plaatjes. Hij gaat pas fotograferen wanneer hij precies weet welk beeld hij nodig heeft en hoe en waar het gefotografeerd moet worden. Hij bereidt zich zorgvuldig voor door kleine schetsjes te maken over wat er in beeld moet worden gebracht.

 

Het hele proces betekent voor hem, zoals hij het zelf formuleert; Bedenken, schetsen, overleggen, plannen, verlichten, belichten, beoordelen, bewerken, overleggen, doordrukken, tegenhouden, kleurcorrectie, printen, opplakken inlijsten.

 

De combinatie van fotografie met digitale technieken is voor hem de creatieve mogelijkheid om foto’s tot fotoverhalen te verwerken. Hij werkt daarom graag in fotosequenties en zo ontstaan de verschillende series o.a.; classic cars, culinair apart. Hij ontwerpt zijn eigen wereld in een serie en neemt je mee in zijn verhaal.

 

In het Koetshuis presenteert hij de serie schoenenpret. Alleen het woord al doet vermoeden dat de humor en het plezier er vanaf straalt. De aandacht en de precisie waarmee hij te werk gaat verrast, zodat je blijft kijken naar de combinaties die hij toepast.

 

Ondertussen heeft Hubert zijn eigen weg gevonden binnen de kunst en de fotografie. In 2020 ontving hij de Almelose Herman Krikhaar prijs voor de eigenzinnigheid en humor in zijn werk. De expositie “vervormde dromen en herinneringen” van Hubert hangt nog tot 22 maart in fotogalerie Objectief.

 

Kijk ook eens op www.humas.nl en geniet van zijn fotografie en vormgeving.

 

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Ze organiseren exposities met gevarieerd werk van beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne Marktstraat 23, Borne.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip