Het Grote Slotdebat 2022

 

8 maart 2022 - Op wie of op welke partij ga je woensdag 16 maart stemmen tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen? Om die keus voor jou te vergemakkelijken organiseert BorneBoeit op dinsdagavond 8 maart een grote verkiezingsavond in het Kulturhus in Borne. Vanaf 20.00 uur kruisen dan alle zeven lijsttrekkers hun degens tijdens een ultiem verkiezingsdebat.

 

Het debat is terug te zien op YouTube.

 

Jeugdnachtdienst op kerstavond

 

24 december 2021 - Dit jaar vindt de Jeugdkerstnachtdienst van de Protestantse gemeente Borne plaats in de St. Stephanuskerk. Vanwege corona wordt de dienst 's middags al opgenomen, helaas kunnen er geen bezoekers bij aanwezig zijn. Aan de Jeugdnachtdienst werkt ook het gitaarduo Double6 (Paul Homan en Rudi Oude Vrielink) mee. Voorganger is ds. Johan Meijer en de voorbereiding is in handen van de jeugdkerstnachtdienstcommissie. Het thema is een beetje cryptisch: Kribto.

 

De nachtdienst is terug te zien op YouTube.

 

Intocht Sinterklaas in Borne

 

13 november 2021 - Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas weer terug in Borne. De verwachting is dat hij rond 14.00 uur, dus vlak na de aankomst in ons land, zal arriveren nabij het Rheineplein. Daar zijn vanaf een uur of twaalf al diverse activiteiten gaande om de wachtende kinderen en hun papa’s en mama’s enkele plezierige momenten te bezorgen. Zo worden er pepernotenpizza’s gebakken, kunnen kinderen met behulp van diverse spelletjes een beetje leren hoe het is om zelf een Piet te zijn en zo meer.

 

De intocht is terug te zien op YouTube.

 

GEEN PUBLIEK BIJ HERDENKING OORLOGSMONUMENTEN

Dodenherdenking 2021

 

4 mei 2021 - Op dinsdag 4 mei kun je de Dodenherdenking 2021 in Borne volgen. De uitzending begint ’s avonds om 19.00 uur met de Herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk. Daarna zal er een korte documentaire te zien zijn over de negen oorlogsmonumenten in onze gemeente, waarna om 19.55 uur live geschakeld wordt naar het Centraal monument aan de Grotestraat, waar de twee minuten stilte in acht zullen worden genomen, gevolgd door de kransleggingen.

 

De herdenking is terug te zien op YouTube.

 

GEEN BORNE OP Z’N BEST DIT JAAR, MAAR TOCH...

Online live-concert Double6 en Pia

 

18 april 2021 - Op de dag die eigenlijk in het teken zou staan van het jaarlijkse Borne op z’n Best, zondag 18 april, blijft het ook dit jaar relatief stil in het dorpscentrum. De living statues, koren en orkesten, de kraampjes met kunst en ander vermaak ontbreken. Toch gloort er hoop. Het sprankje perspectief komt in dit geval van Double6 en Pia die, in coöperatieve samenwerking met BorneBoeit, om 20.00 uur ’s avonds een bijzonder live-concert verzorgen dat hieronder online te volgen zal zijn door iedereen in Borne, Hertme, Zenderen en verder.

 

Het concert is terug te zien op YouTube.

 

ONLINE FEESTAVOND VANUIT NIEUWE STUDIO

Primeurs kenmerken Toet’nbloazers Gala

 

8 januari 2021 - Vanavond om 20.00 uur is het zover. Het allereerste online Toet’nbloazers Gala in de historie van de 55 jaar jonge carnavalsvereniging. Het is een noodgreep, want het virus maakt een ‘echt’ Gala dit jaar natuurlijk onmogelijk. Van de nood werd echter een deugd gemaakt en de Galacommissie besloot dit keer een online variant te creëren. Er werd gekozen voor de fonkelnieuwe studio van BorneBoeit, van waaruit Ann Kollen en Daan Meijer de presentatie van het bijna twee uur durende evenement via een livestream voor hun rekening nemen.

 

Terugkijken kun je hier.

 

STG. NIEUWJAARSBIJEENKOMST BORNE TRAPT HET JAAR DIGITAAL AF

Gelukkig nieuwjaar!

 

1 januari 2021 - Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een gezellige bijeenkomst op het Rheineplein waar iedereen elkaar de beste wensen toevertrouwt en een hapje, een drankje én muziek voor enkele uurtjes ongedwongen samenzijn zorgen. Dit keer kon het natuurlijk allemaal niet doorgaan, maar de stichting wilde toch niet in volledige stilte over de drempel.

 

Daarom trommelde ze een groot aantal mensen op, die jaarlijks dit unieke evenement in Borne bezoeken en vroeg ze naar hun wensen voor 2021. Voorzitter Marco Buitelaar en burgemeester Jan Pierik spraken een kort woordje en Double6 zong een toepasselijk nummer. Een compilatie van dit alles tref je hier.

 

Lintjesregen 2020

 

2 juli 2020 - Vandaag speldt burgemeester Jan Pierik in het Kulturhus de Koninklijke onderscheidingen op bij maar liefst negen gelukkigen. Op vrijdag 24 april bracht hij hen per bakfiets namens Zijne Majesteit de Koning al de felicitaties over, maar de officiële handelingen werden vanwege het coronavirus nog even uitgesteld tot donderdag 2 juli. Er zijn twee uitreikingsmomenten. De eerste start om 11.30 uur, de tweede om 14.30 uur (duur per sessie ca. 1 tot 1,5 uur).

 

De gedecoreerden in het eerste uitreikingsmoment zijn:

  • Antonius Albertus Maria Wolbers (72) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Gerhardus Petrus Theodorus Theresia Welberg (62) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Henricus Gerhardus Joseph Baartman (70) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Gerharda Gesiena Maria Welberg-Pierik (76) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Pieter Jelle Dijkstra (67) - Officier in de Orde van Oranje-Nassau

 

De gedecoreerden in het tweede uitreikingsmoment zijn:

  • Johannes Hendrikus Maria Snieders (73) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Franciscus Bartholomeus ten Tusscher (75) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Aleida Maria Albertina Haak-Beune (67) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • René Alfonsus Maria Morshuis (54) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 

Op de volgende twee pagina's (Lintjes 1 en Lintjes 2) kun je de livebeelden van de uitreiking terugzien.