Borne pakt volle buit tegen Holten
30-10-2023
DERDE THUISWINST OP RIJ LEIDT TOT EEN ZESDE PLEK OP DE RANGLIJST

Borne pakt volle buit tegen Holten

Met Sander Toebes weer terug op de bank na een aantal weken blessureleed, startte de thuisploeg afwachtend aan de thuiswedstrijd tegen Holten. Aangezien de bezoekers hier niet veel meer tegenover zetten, was het eerste kwartier wat gezapig. In minuut twintig de eerste noemenswaardige kans. Het was Mart Snippers die vanaf een meter of dertig de bal met een volley recht in de handen van de Holtense goalie schoot. Vlak hierna mocht Holten vanaf de zijkant van het zestienmetergebied aanleggen voor een vrije bal. Na een goede variant werd de bal recht voor de goal gebracht, maar was het Mika Schreurs die goed stond op te letten en het schot in de kiem smoorde.

 

Vanaf dat moment nam Borne het heft in handen en waren er een aantal mogelijkheden. Twee schoten misten doel, waarna de grootste kans niet aan Twan Polman was besteed. Na een goede actie kon hij vanaf een meter of achttien vrij uithalen. Zijn schot scheerde echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Hierna volgden nog twee aardige mogelijkheden, maar deze inzetten waren niet voldoende om Holten te doen bibberen. Gelukkig voor Borne creëerde Holten in deze fase vrijwel niets.

 

Tweede helft

Het begin van de tweede helft telde de nodige mogelijkheden, waarbij Holten zichtbaar het scherpst uit de kleedkamer kwam. Nadat Twan Polman net onder een voorzet van Luuk Swienink door ging, volgden twee enorme kansen voor de bezoekers. Een van de middenvelders begon een solo en passeerde twee Bornenaren, maar zag zijn schot eindigen in het zijnet. Vlak hierna maakte Dwayne Lankheet een zeldzame misser en kon de spits van Holten alleen af op Tijn Wissink. De keeper redde echter knap en ook de rebound was een prooi voor hem. Met zijn voeten hield hij zijn doel schoon. In de tussentijd verlieten Bram Peper en Jesse Klein Teeselink het veld voor respectievelijk Sander Toebes en Wesley Assink. Hierna duurde het tot de 67e minuut tot de volgende kans zich voordeed. Een kopbal van Holten verdween echter over het doel.

 

Er brak een periode aan waarin Borne slordig speelde en simpel balverlies leed. Hieruit volgde een aardige mogelijkheid voor Holten. Dit schot was echter een rollertje. Borne ging vanaf minuut tachtig weer wat beter spelen en dit resulteerde in een kopbal van Assink op de paal. Vlak voor tijd hadden de bezoekers de wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen. Het was echter Wissink die de bal met het puntje van zijn schoen tot corner promoveerde.

 

De bevrijdende treffer

Met nog drie minuten op de klok was het Rens Gervink, ingevallen voor de moegestreden Twan Polman, die zijn duel op het middenveld won. Hij speelde de bal af op Jordy Dobbe, die op zijn beurt keek waar hij de bal het beste kon neerleggen. Met een uitstekende voorzet bereikte hij Assink, die de bal in de korte hoek achter de Holtense keeper kopte. De 1-0 was een feit en de euforie spatte van de Bornse bank en de tribune af. De wedstrijd kon beide kanten op. Een gelijkspel was misschien het meest rechtvaardig geweest, maar het was Borne dat de drie punten diep in de zak kon steken.

 

Komende zondag speelt BVV Borne uit tegen Saasveldia in de hoop ook de eerste punten buitenshuis te pakken. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024

BZSV speelt gelijk tegen SC Enschede

Zaterdag speelde BZSV de Blauwwitters haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. SC Enschede...
13-05-2024