BZSV heeft eindelijk het geluk aan haar zijde
04-03-2024
LAST MINUTE DOELPUNT BIJ SPORTCLUB RIJSSEN

BZSV heeft eindelijk het geluk aan haar zijde

Het was BZSV dat in het begin van de uitwedstrijd tegen Sportclub Rijssen de toon zette. Hoewel de Bornenaren het betere van het spel hadden, leidde dit nog niet tot grote kansen. Het werd slechts één keer echt gevaarlijk, door een goede combinatie tussen Luc Scheper en Roy Liefers. Het ontbrak daarbij aan een goede eindpass. Na 20 minuten raakten de verhoudingen meer in evenwicht en ging de wedstrijd gelijk op. Van beide kanten was er dreiging, maar niemand wist de keepers echt te testen. Dit kwam mede door toedoen van de achterhoede aan beide zijden. De verdedigende taken werden goed georganiseerd uitgevoerd.

 

Initiatief

Tien minuten voor rust pakte Sportclub het initiatief. Dat leverde twee grote kansen op. Bij de eerste kans werd een teenlengte tekortgekomen om een scherpe voorzet binnen te tikken. Bij de tweede kans werd aanvaller Milan Brinkman op de Bornse doelman Tom Markvoort afgestuurd. Brinkman leverde een hard schot, maar dat kaatste via de onderkant van de lat uit het doel. Zodoende werd er gerust bij een 0-0 stand.

 

In de tweede helft ontstond een vergelijkbaar spelbeeld. Over en weer waren er wat dreigende momenten, maar echt grote kansen bleven uit. Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld. En mede door het slechte veld ontstond ook uit de dode spelmomenten weinig dreiging. De vrije trap van BZSV-aanvaller Joris Bouwmeister was daarop een uitzondering. Zijn schot over 30 meter dwong doelman Jessie de Moor tot een redding. Via de lat wist hij zijn doel ternauwernood schoon te houden.

 

De spanning nam toe toen de wedstrijd het einde naderde. Dit was ook merkbaar bij het publiek dat steeds luidruchtiger werd. De teksten waren daarbij helaas niet altijd even sportief. Nadat Sportclub wederom een schot uiteen zag spatten op de lat leek er voor beide ploegen, ondanks de aanmoedigingen, niet meer in te zitten dan een gelijkspel.

 

Doelpunt Nick Gouma

Namens de Blauwwitters dacht invaller Nick Gouma daar echter heel anders over. In de 89e minuut besloot Gouma zijn geluk te beproeven door het vanaf 25 meter te proberen. Hij zag zijn schot in de hoek verdwijnen en zorgde met de 0-1 voor grote vreugde bij de Blauwwitters.

 

Vervolgens moest BZSV nog wel alle zeilen bijzetten. Sportclub stuurde in blessuretijd iedereen naar voren. Het kwam daardoor nog heel dichtbij de gelijkmaker. Na een voorzet werd alweer het houtwerk geraakt. Een schot van net buiten het strafschopgebied ging vervolgens rakelings naast. Voor de verandering had de ploeg uit Borne het geluk ditmaal aan haar zijde en wist het de drie punten over de streep te trekken.

 

Komende zaterdag zal BZSV de Blauwwitters het goede gevoel willen doortrekken tegen FC Aramea. De thuiswedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024