NEO wint ruim van Grol: 5-0
22-04-2024
ZWARTWITTEN NEMEN OVERTUIGEND REVANCHE NA DE ZEPERD TEGEN WINTERSWIJK

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee schietkansen via Jochem Stam en Stef Rompelaar, maar een paar tellen later had Tiem Rots de bezoekers zomaar op 0-1 kunnen zetten, maar zijn kopbal mislukte volledig. In verdedigend opzicht had NEO de zaken goed voor elkaar en eigenlijk hoefde Leco Zeevalkink nauwelijks handelend op te treden voor rust.

 

Nadat een paar mooie aanvallen nog niets hadden opgeleverd kwam NEO halverwege het eerste bedrijf op 1-0. Een prachtige aanval over de linkervleugel eindigde in een puntgave voorzet van Wessel Bom die door Jochem Stam bij de tweede paal tot goal werd gepromoveerd, hoewel doelman Nick Oude Luttikhuis er nog dichtbij zat. In het verdere verloop van de eerste helft koesterde NEO de voorsprong, controleerde de wedstrijd en liet Grol eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen komen.

 

Tweede helft

Als de technische staf van Grol al plannen had gehad om het tij te keren in de tweede helft, dan werd dat plan al na twee minuten aan duigen geschoten. Na balverlies op het middenveld bereikte Jasper Scholten zijn spits Stef Rompelaar en die plaatste de bal van een meter of zestien met dodelijke precisie naar de rechterbenedenhoek: 2-0. Ook de volgende kansen waren voor NEO. Eerst werd Jochem Stam bediend door Jasper Scholten, maar in plaats van zelf te schieten besloot hij de bal breed te leggen, waardoor de kans verloren ging.

 

Na een kleine 20 minuten leverde de volgende kans wel resultaat op. Een hoekschop van links belandde in een mêlee van spelers, waarna een ongelukkig hakje van een Grol-verdediger de bal bij Wessel Bom bezorgde die diagonaal de 3-0 liet aantekenen. Vlak na de aftrap leverde balverlies op het NEO-middenveld bijna de 3-1 op, maar Tycho Riteco schoot nipt naast. Topscorer Luc Berentsen kreeg kort daarop een enorme kans op een tegengoal, maar op het randje van buitenspel verspeelde hij 1 op 1 met Leco Zeevalkink de bal simpel aan de goalie.

 

Het laatste deel van de wedstrijd speelde zich bijna helemaal af op de helft van Grol. Eerst had Jochem Stam zijn tweede van de middag moeten maken, maar na Oude Luttikhuis eerst te hebben uitgespeeld stuitte hij in tweede instantie alsnog op de goalie. Zijn rebound belandde via een op de doellijn staande verdediger op de lat. Maar zo’n twintig minuten voor tijd viel de 4-0 echter wel. Bas Spenkelink bediende Stef Rompelaar met een splijtende pass en de spits schoot simpel raak na de Grol-goalie te hebben omspeeld.

 

De mooiste aanval

Het slotakkoord was voor de net als Sem Leferink, Mats Velner, Bram Rikhof en Kevin Roesink ingevallen Twan Weghorst na de mooiste aanval van de wedstrijd. Coen ten Tusscher bediende met een prachtige pass Wessel Bom en diens voorzet werd door Weghorst met een acrobatische actie bij de eerste paal tot de 5-0 verwerkt (zie hoofdfoto). Bijna had Weghorst ook nog de 6-0 gemaakt, maar zijn van richting veranderde inzet vanaf de achterlijn ging net voorlangs.

 

Op 4 mei speelt NEO om 14.30 uur uit bij koploper WHC dat in Wezep dit seizoen nog geen punt heeft laten liggen. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto's: © Marcel Houwer / Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 22 apr 2024
Goed gedaan boys. Jammer dat ik er niet bij was ?.
Op naar de koploper as zondag.
Succes kerels. Neem die 3 punten mee naar Borne.

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024