NEO ten onder tegen sterk WHC
06-05-2024
VERDIENDE WINST IN WEZEP VOOR DE AANSTAANDE KAMPIOEN: 3-0

NEO ten onder tegen sterk WHC

In een uiterst sfeervolle ambiance, met veel publiek en vuurwerk van de fanatieke Blue Side uit Wezep, kwam WHC zaterdagmiddag fel uit de startblokken en NEO had moeite om zich hier onderuit te spelen, het stroeve speelveld hielp hierbij ook niet echt. In de vijfde minuut was het ook al raak voor de thuisclub toen de ervaren spits Sargon Gouriye een voorzet van Jurian van de Brink van dichtbij inschoot: 1-0.

Buitenspel

Na een minuut of tien leek NEO op gelijke hoogte te komen door een goed uitgespeelde aanval via Jochem Stam en Jasper Scholten, maar helaas oordeelde de arbitrage dat er gescoord werd vanuit een buitenspelsituatie. In die fase kreeg NEO wat meer grip op de wedstrijd, hoewel de defensie wel een paar keer handelend moest optreden door de snelle omschakelingmomenten van de thuisploeg.

Na ruim een half uur spelen leek Stef van Oene de stand op 2-0 te brengen, zijn poging vanaf 6 meter ging echter over. Aan de andere kant was NEO kort voor rust vlakbij de 1-1 toen Max Brunninkhuis, na een goede aanval een paar centimeter te kort kwam om de 1-1 in te koppen. De laatste fase voor de pauze rust was overigens duidelijk voor de gastheren en dat resulteerde in een aantal scrimmages in de 16 meter en een paar gevaarlijke spelmomenten na corners, een enorm wapen van de Wezepers. Op slag van rust voorkwam Bas Spenkelink nog dat Gouriye de 2-0 aan kon laten tekenen, 1-0 halverwege derhalve.


Tweede helft

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een duidelijk overwicht voor de thuisclub en Sargon Gouriye had in een 1-op-1 situatie de score al meteen kunnen verdubbelen, maar de lepe spits nam iets te veel tijd en Ephrem Aslan kon de bal tot corner verwerken. Het bleek echter uitstel van executie want een van de gevaarlijke corners leverde na een minuut of vier al de 2-0 op via aanvoerder Jochem Oude Booyink die attent reageerde bij de tweede paal.
 

De toeschouwers werden daarna verwend met goed en verzorgd voetbal van beide teams. WHC liet middels een paar fraaie aanvallen zien over technisch vaardige spelers te beschikken, maar NEO zette daar ook een aantal snelle combinaties tegenover en een daarvan resulteerde in een goed opgezette aanval waarbij Jasper Scholten het vizier net iets te hoog had staan.

Nekslag

Na ruim een uur de nekslag voor NEO, maar wel op een rare manier. De neutrale assistent-grensrechter constateerde buitenspel, maar werd overruled door de scheidsrechter die een hoekschop aan WHC toekende en die werd door opnieuw Jochem oude Booyink tot doelpunt gepromoveerd: 3-0. Michel Steggink wisselde vervolgens Kevin Roesink, Twan Weghorst, Bram Rikhof en Sem Leferink in de ploeg en later ook nog Mark Freriks, die de aangeslagen Jochem Stam verving, opnieuw een blessuregeval. Het laatste deel van het duel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en behalve een kopbal op de lat van WHC vielen er weinig wapenfeiten meer te noteren, de koploper speelde de wedstrijd geroutineerd en gecontroleerd uit.


NEO wacht nog drie finales, te beginnen met het thuisduel komende zaterdag tegen het sterke DZC’68. Het duel begint om 18.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Eddy Bossenbroek - NWVfoto

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024