Eén goede helft genoeg voor Borhave
05-03-2017
HANDBALSTERS LATEN KWIEK RAALTE KANSLOOS

Eén goede helft genoeg voor Borhave

Borhave zette zondag de eigen sporthal ’t Wooldrik een belangrijke stap op weg naar direct lijfsbehoud in de eredivisie handbal. De ploeg van Rik Philips maakte het verschil tegen Kwiek uit Raalte, de nummer laatst in de degradatiepoule, al voor rust. In de tweede helft die vooral in het teken stond van het betere duw- en trekwerk, kwam die geen moment meer in gevaar: 31-22.

IJzersterke fase
Beide ploegen scoorden er in de eerste vijf minuten nijver op los (4-4), maar daarna stokte de doelpuntendrift bijna vier minuten lang. Borhave hervond het eerst het ritme en liep in een ijzersterke fase van de wedstrijd uit naar 11-4. De aanval liep voortreffelijk, verdedigend stond de thuisploeg als een huis en in het doel groeide Snippert eens te meer naar grote hoogte. Halverwege de ontmoeting stond de stand 19-9 op het bord en het wachten van het thuispubliek was op een tweede helft waarin Borhave het machtsvertoon zou gaan onderstrepen.

Dat gebeurde echter niet. Kwiek, met de uit Borne afkomstige Lynn Kosterink in het doel (foto geheel onder), besloot over te gaan op een strikte persoonlijke dekking en daar gingen de gastvrouwen niet goed mee om.

Coach Rik Philips (foto hieronder): “We hadden niet de rust om die tactiek te beantwoorden, terwijl we er op de training aardig wat tijd hebben besteed. We kwamen er niet goed uit en werden toch weer slordig. Omdat we in de dekking wel goed stonden, kwam Kwiek gelukkig niet veel dichter bij en dan gaat de tijd vanzelf om. En het blijven natuurlijk wel twee heel belangrijke punten.”

Heel trefzeker
“In de eerste helft speelden we een hele fase na die 4-4 grandioos”, vond Eline Legtenberg, met negen treffers weer de beste schutter aan Bornse zijde. "Toen waren we heel trefzeker. Het was een heel snelle en ook zware wedstrijd. Er zit toch een bepaalde lading op zo’n duel en dat kost gewoon heel veel kracht. Als je voor staat is het altijd wat minder vermoeiend dan wanneer je een achterstand moet goedmaken. Het is belangrijk dat we de punten binnen hebben en een behoorlijk gat met Kwiek hebben kunnen slaan. Het zijn altijd wel leuke wedstrijden tegen Kwiek, maar je moet ze niet aan de winst laten ruiken.”

Prima uitgangspositie
Mede omdat Vlug en Lenig zaterdag het treffen met E & O in winst omzette (26-20) heeft Borhave met twee thuisduels tegen achtereenvolgens Vlug en Lenig (12 maart) en E & O (26 maart) voor de boeg een prima uitgangspositie om zich rechtstreeks te handhaven.

Komende dinsdag treffen Kwiek en Borhave elkaar alweer, dan in Raalte in de kwartfinale van de strijd om de nationale handbalbeker. De wedstrijd in sporthal Tijenraan begint om 19.30 uur.


Scores Borhave: Eline Legtenberg 9, Sophie Oosterbroek, Eva Seiger en Moud Vlaskamp (allen 5), Lisanne Legtenberg 3, Inge Buitelaar 2, Ilse Legtenberg en Daphne Olde Kalter (beiden 1).

Stand degradatiepoule
1 Vlug en Lenig 8 punten
2. Borhave 6
3. E & O 3
4. Kwiek 1

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024