De Barrique: slijter met liefde voor het vak

Alle hoofdsponsoren van Koningsdag in Borne worden op deze pagina in het zonnetje gezet. Deze keer is het de beurt aan slijterij en wijnkoperij De Barrique, waar liefhebberij en deskundig advies hand in hand gaan.

 

Wie weet de weg naar De Barrique aan de Azelosestraat niet te vinden? De slijterij en wijnkoperij is een begrip in Borne, en niet in de laatste plaats vanwege eigenaar Thom Hilderink, die elke klant van advies voorziet.

In zijn winkel werpt Hilderink een tevreden blik op het imposante assortiment. “We hebben zo’n 300 whisky’s, 400 verschillende wijnen en 200 bieren op voorraad. En natuurlijk nog tal van andere dranken. Iedereen kan hier dus slagen, wat de gelegenheid ook is.”

 

Proeven

Naast het advies van slijter Thom kunnen klanten bij De Barrique ook zelf uitvinden wat ze lekker vinden. “Dat is het mooie aan onze slijterij, je mag hier namelijk nog proeven. Dat heeft voor mij echt een toegevoegde waarde, want we zetten in op de beleving van een product. Elke drank heeft namelijk een bijzondere achtergrond. En weet je wat er achter schuilgaat, dan krijg je er nog meer waardering voor.”

 

In de houten bar, centraal in de winkel, staan tot wel 50 verschillende whisky’s en wijnen open. Daardoor weet een klant vooraf dus altijd of een uitgezochte wijn in de smaak valt. “En daarmee zorgen we ook voor een goede combinatie van wijn en spijs. Want als je een bijzonder gerecht gaat maken, dan smaakt het nog beter als je er een passende wijn bij hebt.”

 

Feestje

Maar een flesje wijn voor bij het diner is beslist niet het enige waarmee De Barrique haar klanten helpt. De slijter verhuurt namelijk ook alles voor een geslaagd feestje. “Bij ons kun je terecht voor de drank, maar bijvoorbeeld ook voor tafels, glazen en koelkasten. En we komen het zelf brengen en ophalen. Alles wordt dus voor je geregeld.” En wordt de afgenomen drank niet geopend, dan kan hij zonder betaling terug.

 

Zomerhit

Met de zomer voor de deur denkt Hilderink al te weten wat de komende tijd een veelgevraagde drank is. “We hebben de afgelopen jaren veel Aperol en Hugo verkocht, en het laatste jaar was gin tonic heel populair. Ik verwacht dat dit ook deze zomer zo blijft. Maar mocht er toch een nieuwe zomerhit zijn, dan zal die hier natuurlijk ook niet ontbreken.”

 

En wat drinkt slijter Thom zelf eigenlijk het liefst? “Ik ben zelf een echte wijndrinker en kan ook genieten van een glas whisky. Maar eigenlijk lust ik bijna alles, vooral omdat ik zie met hoeveel liefde verschillende dranken gemaakt worden.”