Yuen Wong: zevende damtitel op rij
29-05-2017
AYLA NUR HEEFT OPNIEUW ENGELTJE OP HAAR SCHOUDER

Yuen Wong: zevende damtitel op rij

Yuen Wong verzekerde zich vrijdag voor de zevende keer op rij van het kampioenschap van de Bornse Dam Vereniging. Wong strafte een onevenwichtige schijvenverdeling op het bord van Henk Jansen knap af. Hij rondde het af met een fraaie damcombinatie. Onlangs werd Yuen Wong ook al gekroond tot bekerwinnaar van de BDV.

Binnen de club staat er al jaren niet echt maat op de 26-jarige dammer, die in de competitie ook op het hoogste niveau uitkomt bij Witte van Moort in Westerhaar. Voor die club verzamelde hij dit seizoen elf punten uit tien duels, waarvan hij er drie won en twee verloor. De formatie uit Westerhaar presteerde in de ereklasse met een plaats in de subtop boven verwachting.

Nog steeds met plezier
“Ik ga ook nog steeds met plezier naar de damclub in Borne”, lacht Wong na het binnenhalen van zijn zevende titel. Natuurlijk wil ook best hogerop, meer toernooien spelen en aan NK’s meedoen. Maar eigenlijk bevalt me de combinatie zoals ik het nu doe prima. Als ik zo stapje voor stapje vooruit kom, is dat mooi.”

Het ondernemende spel van Willem Buschers, die de punten overigens aan Arie Hanegraaf moest laten, werkt aanstekelijk. Ook Ayla Nur en Gerard Santen waagden zich aan een dubbele opsluiting. Ayla Nur had al weer een engeltje op haar schouder zitten, want Santen had op fraaie wijze de winst kunnen forceren maar liet dat na. In een gelijkwaardige stelling vergiste hij zich deerlijk, gaf zomaar twee schijven cadeau en Ayla Nur kon beide punten incasseren.

Goedkoop aan de punten
Dat de weelde van een lang weekend niet altijd bevorderlijk hoeft te zijn voor de damprestaties ondervond Jan Bosch op pijnlijke wijze. Al snel in de opening maakte hij een verkeerde slagkeuze en omdat hij daarbij twee schijven achter zou komen was hij zo wijs om de ongelijke strijd te staken. Daarmee kwam Henk de Lange goedkoop aan de punten. Bennie Vetketel voerde een gewonnen eindspel bekwaam tot winst en dat ging ten koste van Marinus Freriks.

Loes Grooters combineerde sluw naar dam. Ze had wel gezien dat tegenstander Marinus Bosman ook op dam kwam , maar ze kon deze onmiddellijk weer afnemen. Ook Bosman nam de vijandelijke dam af, maar hij liep daarmee wel de nodige averij op. Loes Grooters had kunnen winnen met een schitterende rondslag, maar liet dat na. Op een andere manier maakte zij het een paar zetten later alsnog keurig af.

Nico Rosink gaf zijn tweede plaats nog wat extra glans met een fraaie overwinning op oude rot Leo Springer. Fons ten Broeke won royaal van Bertus Noppers en op knappe wijze zette Peter van Esch Jan Koerselman onder druk. Een oude damwet zegt dat een speler die onder druk blijft staan meestal wel een foutje maakt. Zo ging het ditmaal ook en Peter Van Esch ging met de overwinning aan de haal.
 

Uitslagen onderlinge competitie
Jan Bosch-Henk de Lange 0-2
Marinus Bosman-Loes Grooters 0-2
Yuen Wong-Henk Jansen 2-0
Ayla Nur-Gerard Santen 2-0
Marinus Freriks-Bennie Vetketel 0-2
Leo Springer-Nico Rosink 0-2
Fons ten Broeke-Bertus Noppers 2-0
Willem Buschers-Arie Hanegraaf 0-2
Jan Koerselman-Peter van Esch 0-2

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020