Omdat tot nu toe -vrijwel- uitsluitend de als negatief ervaren aspecten van mestvergisten zijn belicht hierbij een totaal andere visie uit ons buurland waar energie uit duurzame bron al 25 jaar hogere prioriteit krijgt dan in laagste-prijs-Nederland:
FlexFuture! Biogas sorgt für stabile Netze
7.8.2018 Biogasanlagen gelten als die Joker des erneuerbaren Energiesystems, denn sie können flexibel Strom und Wärme einspeisen und so Fluktuationen ausgleichen.
www.oekonews.at/?mdoc_id=1119536

Duitsland wekt anno 2018 bijna 40% van zijn stroom op uit wind, zon, biomassa en waterkracht, ons land zweert nog steeds bij fossiele brandstoffen
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/16/energieverbruik-verandert-nauwelijks-in-2017

Ron Hartman

Verkeerskunde is een vak apart. Beschouw als theoreticus de extra stronttransporten over de A1 en de A35 en beoordeel je uitspraken nog eens. Succes

Paul Cohn

Ik ben inwoner van Zenderen noch medewerker van de provincie, ik heb allen maar zo'n 25 jaar ervaring met ontwerp, bouw en prbleemloze exploitatie van financieel rendabele vergistingsinstallaties.
Mijn oud-collega, Karin Reinders, boerendochter, is project manager bij een van de grootste firma's op dit gebied in Enschede, www.host.nl/nl/
De logistiek via Almelo, dus niet door Zenderen, is contractueel al lang geleden schriftelijk vastgelegd tussen Twence en geinteresseerde transporteurs.
Van de eindproducten gaat overigens > 90% in de vorm van water via een rioleringssysteem naar de RWZI (Waterschap de Vechtstromen in Almelo-W)
Ik wacht dus wacht maar af, Ron.

Ron Hartman

Mooi Paul. En HOE gaat dat nu in Zenderen werken volgens jou (incl. de aan- en afvoer), zodat de Zendenaren er mee in (kunnen) gaan stemmen?
08 aug 2018 om 13:01 | Paul Cohn | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (3)