NEO walst over Losser heen
22-04-2019
DOELPUNTRIJKE WEDSTRIJD EINDIGT IN 3-8

NEO walst over Losser heen

Het eerste kleine kansje in de uitwedstrijd tegen Losser was voor de gastheren. Het centrum van de NEO-defensie verwerkte een bal heel raar waardoor er een schotkans voor een Losser-aanvaller ontstond. Het schot kon echter simpel worden verwerkt door de naar Quick'20 vertrekkende Bob Peterman.

 

Vanaf dat moment was het NEO dat de klok sloeg. Het was Bas Spenkelink die drie keer aan het eind van een aanval stond. Twee keer kopte hij na mooie combinaties nipt over en de derde keer kon hij een verkeerde terugspeelbal net niet voldoende aanraken waardoor de doelman van Losser de bal nog kon keren. Na een stief kwartiertje was het toch raak. De opgekomen Bas Smits werd op maat bediend, zijn terugtrekbal op Rick ten Tusscher op maat en diens inzet werd door Max Brunninkhuis tot 0-1 verlengd.

 

Schlemielig

NEO bleef aanvallen en korte tijd later leverde een strak schot van Rick ten Tuscher na alweer een mooie aanval een rebound op nadat doelman Ensink de bal loste. Ron Spoler was er als de kippen bij voor de 0-2. Nadat de veelvuldig opkomende gelegenheidsrechtsback Pascal van Berkum net overschoot teisterde Izzy Wevers met een geweldig schot de binnenkant van de paal waarna de rebound prachtig tot corner werd verwerkt door Bob Peterman.

 

De 1-2 viel vervolgens op een wel heel schlemielige manier. Een vrije trap van alweer Wevers werd door de muur zodanig van richting veranderd dat de bal links naast de kansloze Peterman binnen plofte. Het jonge team van Losser rook wellicht kansen, maar na een vlotte aanval vanaf de aftrap bezorgde Ron Spoler de bal bij Jochem Stam die compleet vrijstond bij de tweede paal en simpel 1-3 liet aantekenen.

 

Na rust was het voor de toeschouwers even niet af te knipogen. Nadat Bas Spenkelink na een pass van Max Brunninkhuis mooi wegdraaide van zijn tegenstander en strak de 1-4 binnenschoot leek NEO het duel freewheelend uit te kunnen spelen. Niets bleek minder waar. Vlak na de 1-4 draaide Bob Golbach makkelijk weg bij Steven Zonder en scoorde beheerst de 2-4 en het scorebord had die treffer nog maar nauwelijks geregistreerd toen Stijn Korfage een zo op het oog kansloos schot produceerde dat helaas een zeldzaam slippertje van Bob Peterman opleverde: 3-4.

 

Verzet gebroken

De koek bleek nog niet op want eerst schoot Ron Spoler nog voorlangs, maar daarna scoorde Jochem Stam wel (koppend na een voorzet op maat van Max Brunninkhuis), deed Ron Spoler dat ook (geplaatste bal na een mooie individuele actie) en stond er dus na zeven minuten in het tweede bedrijf ineens 3-6 op het scorebord. Het verzet van Losser was gebroken en ook aan de zoals altijd enthousiast coachende Gerard Bos was te merken dat het een gelopen koers was en Jan Willem van Holland paste drie wissels toe. Wout Deterd, Sean Niemeijer en Coen ten Tusscher maakten de nodige minuten en draaiden moeiteloos mee in het NEO-team.

 

Elke aanval van NEO leverde bijna een kans op en Jesse Keur en Rick ten Tusscher waren dichtbij een treffer. Tussendoor kreeg ook Losser nog drie kansen. Een strakke voorzet bij de tweede paal werd door Golbach net naast getikt en wat later had Bob Peterman een magnifieke save in huis na een strak schot vanaf de linkerkant. Het laatste wapenfeit was een geweldige poeier die op de kruising eindigde.

 

NEO bouwde in het laatste deel van het duel de score nog iets uit. Bas Spenkelink en Max Brunninkhuis scoorden hun tweede van de middag, waarbij de laatste een fraaie lob was vlak voor tijd. Ook jonkies Sean Niemeijer (koppend na een fraaie voorzet van Pascal van Berkum) en Coen ten Tusscher (schot net geblokt) waren nog dichtbij een treffer, maar ze konden hun goede invalbeurt helaas niet opluisteren met een treffer. Ook werd een goal van Bas Spenkelink nog afgekeurd na een absurd vlagsignaal.

 

NEO is nog nadrukkelijk in de race voor de nacompetitie en daarin is Twenthe Goor vrijdagavond om 20.00 uur de volgende opponent.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 24 apr 2019
Zo de 2e plaats is binnen.

Nu gaan voor de 1e plaats.

Moet kunnen toch.

Wij supporters links van de tribune komen jullie weer aan moedigen.

Succes boys gaat lekker zo.

Chapeau.

Trios presteert goed bij start teamcompetitie

Na een lange winterperiode was het zondag 19 mei weer zover: de eerste wedstrijd van de...
22-05-2019

Dames NEO 1 nog niet tevreden

De dames van NEO 1 maken een formidabel seizoen door. Ruim een maand geleden stelden ze tegen...
20-05-2019

Borne heeft kampioenschap voor het grijpen

Onder zomerse omstandigheden werd de kampioenskraker in en tegen naaste concurrent Delden...
20-05-2019

Weekend vol winst voor Yuen Wong

Tijdens de onderlinge competitie van de Bornse Damvereniging speelde Hans van der Zon in een...
20-05-2019

BZSV buigt diep voor AJC’96

Zaterdagmiddag stond de belangrijke wedstrijd tussen BZSV en AJC’96 op het programma. AJC...
20-05-2019

NEO wint met 4-2 van Eilermark

Onder toeziend oog van de mannen van NEO 5, die 's ochtends de titel hadden binnengehaald,...
19-05-2019