Programma zaterdag 21 september

 

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day, de dag waarop in ruim 150 landen enkele miljoenen mensen de handen uit hun mouwen steken om de wereld een beetje schoner te maken. Zo ook in ons land. En dus ook in Borne.

 

Wat gaat er precies gebeuren?

Borne Schoon, de vrijwilligersorganisatie die jaarlijks in maart een grote schoonmaakbeurt verzorgt in Borne, coördineert komende zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur een grote schoonmaakactie onder het motto Borne Schoon 2050, de stip aan de horizon om Borne over zo’n 30 jaar helemaal afvalvrij te hebben.

 

Daartoe roept Borne Schoon iedere inwoner op om ook twee uurtjes lang de handen uit de mouwen te steken. Individueel, of in groepsverband. Als school bijvoorbeeld, als vereniging, onderneming, club of organisatie. Doe jij ook mee? Meld je dan uiterlijk vrijdagmorgen aan via wlgeul@gully.nl of via de button aan de rechterkant van deze pagina.

 

Hotspots dichtbij huis

Om tot een goede taakverdeling te komen heeft Borne Schoon de gemeente opgesplitst in een groot aantal hotspots, zodat je dicht bij huis je bijdrage kunt leveren. Een overzicht van deze hotspots vind je hier. Op deze plekken levert Twente Milieu zaterdagmiddag allerlei schoonmaakattributen aan, zoals vuilniszakken, handschoenen, prikkers, bezems en zo meer. Om uiterlijk 16.00 uur kom je dan weer samen bij het vertrekpunt, waar alle vuil wordt verzameld en door Twente Milieu naar het Dorsetplein wordt gebracht.

 

Feest op het Dorsetplein

Uiterlijk om 16.15 uur komen alle vrijwilligers/vuilophalers samen op het Dorsetplein voor een feestelijk slotmoment. Daar speelt vanaf 15.45 uur al de band ‘The Trash Meters’ om iedereen een warm welkom te bereiden. Ook Tijmen Sissing, de inmiddels alom bekende trashpacker (op de foto in de tekst), is hierbij aanwezig. Samen met wethouder Michel Kotteman zal hij rond 16.20 uur enkele woorden spreken. Voor de harde werkers is er dan koffie en frisdrank en worden er donuts geserveerd. Ter afsluiting speelt de band dan van 16.30 tot 16.45 uur nog enkele swingende nummers.

 

Tijdspad

 

zaterdag 21 september

  • 14.00 uur: start schoonmaakactie bij de hotspots
  • 15.45 uur: band ‘The Trash Meters’ op het Dorsetplein
  • 15.45/16.00 uur: verzamelen bij startpunt voor vertrek naar Dorsetplein
  • 16.00 uur: afval vanuit hotspots naar Dorsetplein
  • 16.15 uur: aankomst vrijwilligers/vuilophalers én vuil op het Dorsetplein
  • 16.20 uur: toespraken Tijmen Sissing en Michel Kotteman
  • 16.30 uur: band ‘The Trash Meters’
  • 16.45 uur: einde