Bornse supporters zwaaien FC Twente uit
20-09-2020
NIET MEE NAAR FEIJENOORD? DAN MAAR ANDERS…

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de supporters van FC Twente. Tenminste… bij de thuiswedstrijden in de Grolsch Veste mag een deel van hen het Enschedese stadion bezoeken, de uitwedstrijden zijn vooralsnog uit den boze. Maar de verschillende supportersverenigingen, waaronder die uit Borne, laten zich niet kisten. In alle vroegte stonden ze zondagmorgen op de verschillende viaducten over de A35 en A1 om hun cluppie met spandoeken en rode fakkels ‘uit te zwaaien’, dat op weg ging naar Feijenoord in Rotterdam.

 

In de aanloop ernaartoe werden de afgelopen dagen tientallen meters spandoek vervaardigd. De supportersvereniging Borne had haar plek geclaimd op het viaduct aan de Bloksteegweg bij Azelo. En ook hier golden de coronaregels, niet meer dan 15 man (en vrouw). Ze hielden zich er keurig aan. Toen rond 09.00 uur het berichtje doorkwam dat de spelersbus van het trainingscomplex in Hengelo was vertrokken, namen de zenuwen hand over hand toe. Iedereen zocht zijn en haar plek langs de reling; toeterende automobilisten honoreerden hun opvallende aanwezigheid.

 

Sympathiek ‘supportersgeweld’

Even later is het vuurwerk in de verte al hoorbaar en stijgen de rode rookwolken op. Andere verenigingen doen op eerdere viaducten hun werk en ook ‘Borne’ is startklaar. Dan roept Mirella Klunder, de voorzitter van de Bornse supportersvereniging: “Ja, daar komen ze”. De fakkels worden ontstoken, gebalde vuisten gaan omhoog en het gejuich zwelt aan. De rode spelersbus dendert met hoge snelheid onder het viaduct door om dan uit het zicht te verdwijnen. Ondertussen is ook het sympathieke ‘supportersgeweld’ hoor- en zichtbaar op het volgende viaduct en zo zal het doorgaan tot aan Markelo.

 

Al met al duurde de actie dus slechts enkele minuten, maar mooi was het. “Hier doe je het voor, je bent supporter of je bent het niet. Het is mooi dat we onze club op deze wijze een hart onder de riem kunnen steken. Vanmiddag tegen Feijenoord moeten ze het zelf doen. Maar ik heb goede hoop. Het wordt een gelijkspel of een kleine winst…” aldus een optimistische Mirella. (RH/AJ/BM)

 

 

Supporters zwaaien FC Twente uit

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020